Taeblas sai tüdruk autolt löögi (täiendatud 15.47)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teisipäeval kell 12.30 sai Taeblas sõiduautolt löögi ülekäigurajal teed ületanud jalakäija, 14aastane tüdruk.

Sõidukijuht küll korraks peatus, kuid lahkus seejärel sündmuskohalt. Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhini sõnul kukkus tüdruk pärast autolt löögi saamist hange. „Autojuht peatus, suhtles tüdrukuga ja kuna tüdruk arvas, et kõik on korras, juht lahkus,” ütles Taratuhin.

Õhtul pöördus tüdruk haiglasse, kus meedikud ta üle vaatasid ja koju lubasid. Politsei palub liiklusõnnetuses osalenud autojuhil politseiga ühendust võtta telefonil 473 2807.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
1 aasta tagasi

Autojuhti võiks tänada ka ikka,nagu kultuurmaades kombeks,seega käsi ette ning pöial püsti!🫲

Paavo
1 aasta tagasi

Sebrale lähenedes ootan eemal,millal autosid ei liigu,siis lähen üle kedagi segamata,mul aega on.Austan saarte autoronge,las mööduvad!Avarii puhul on vaja kannatanu arstlikku ülevaatust ikka,sest tagajärjed võivad hiljem välja lüüa…!!!Andestada juhtunule on esmatähtis,et ei tekiks halbu tagajärgi,mitte tingimata süüdlasi taga ajada.Kelle küljes häda ,selle küljes viga?

Nonäed
1 aasta tagasi

Kannatanu võtke üks kindlustusjuhtumite jurist palgale. Nood on maiad lahendama seda. Saate kopsaka valuraha välja nõuda. Juht kahkus sündmuskogalr, see on väga hea, seda võimalust ei tohi käest lasta!!!! Saad aasta otsa kodus puhata lillegi liigutamata!

nii on
1 aasta tagasi

Nolkidel ja ka plikadel on kombeks ülekäigurajal demonstratiivselt aeglaselt käia ja sihilikult äkitselt autole ette astuda. Eks sellega üritatakse tähelepanu saada, iga on neil selline.

Tädi
1 aasta tagasi

Olen viiel päeval nädalas hommikul sealt läbi sõitmas ja näen kuidas suuremad lapsed lihtsalt astuvad teele ega veendu enda ohutuses.

eero
1 aasta tagasi

teeületaja peab veenduma ,et autojuht on teda märganud.aga pole aega vaadata pilk on koguaeg nutitelefonis.

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  eero

Ahsoo, teeületaja on hoopis süüdlane? Autojuht aga ohver? Nii need siin vabariigis asjad kipuvad olema jah, et pätt jääb ikka õigeks. Püüdke aru saada, et autojuht peab seisma jääma ja teed andma ülekäigurajal jalakäijale, olenemata sellest kas on nutitelefon käes või mitte! Ei sõideta otsa inimesele ja siis veel argpükslikult minekut teha.

Kati Nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Teeületamise kohustused on kahepoolsed, miasasi. Kuna need dubleeritud on, pole võimalik auto alla jääda kui vähemalt üks osapool enda kohustusi täidab.

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Inimesele otsa ikka ei tohi sõita ju. Keeruta palju tahad, aga nii on kahjuks või õnneks.

###
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Kui MINA tahan üle tee minna, siis kõik autod peavad kohe seisma- sellise suhtumise pärast juhtuvad paljud õnnetused.
Jalakäijad võiksid ka liikluseeskirju tunda kui nad liikluses osalevad. Jalakäija teed ületades on ometigi osaline liikluses.

Noneh
1 aasta tagasi
Reply to  eero

Autojuhil ju vist tõesti polnud võimalik korraga nii telefonis olla kui ka sõita nii nagu seadus ette näeb. Jalakäija on alati nõrgem pool, kes seda ei tea, ärgu auto rooli istugu.

Marek
1 aasta tagasi
Reply to  Noneh

Jalakäija polnudki ju roolis.

Tohoh
1 aasta tagasi
Reply to  Marek

Kuidas nii? Kes oli siis, keegi pidi olema ju. Isesõitvaid massinaid meil veel pole väga, eriti taeblas.

En.
1 aasta tagasi

Kummal ülekäigurajal õnnetus juhtus? Ei saanud isegi sellest aru, kas auto sõitis päriselt otsa või riivas nt. peegliga (juriidiliselt ühtmoodi kuritegu, sisuliselt suur vahe). Kas juht jõudis pidurdada enne puutekontakti? Ühesõnaga, uudisest ei selgunud midagi, mis võiks olla õpetlik või hoiatav. Kui murtud luudega tüdruk just maha lebama ei jäänud, pole ka väga imestada, et autojuhil tekkis kiusatus pärast peatumist lahkuda (Hiiumaa praamile?) Olles Taebla-vahelist maanteelõiku aastakümnete jooksul läbinud autoga, rattaga ja jalgsi, väidan, et see ongi ohtlik koht. Autoga sõites näed üksikuid jalakäijaid vaid pikal kergteelõigul, ülekäigukohad on reeglina tühjad. See uinutab valvsuse. Tallinna poolt tulles jääb Haapsalu-poolseima ‘sebra’… Loe rohkem »

lugeja
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Tuleks tellitav valgusfoor paigaldada.

Markus
1 aasta tagasi
Reply to  lugeja

Telli omale mõistus, tellitav.

Toits
1 aasta tagasi
Reply to  Markus

Markus , hakkasid jooki jälle panema nädala alguses , tööle ka jõudnud jälle .

Madis
1 aasta tagasi

Ise kogu aeg näen, kui Taeblasse kõnnin, kuidas nad jooksevad autode ette.
Loogiline, et nii jääb lõpuks keegi alla.😕

Misasi
1 aasta tagasi

Kuidas tuvastamata veel!!!?? Juht peaks ennast ise üles andma, varem või hiljem tehakse kindlaks nagunii, siis tuleb täie rauaga karistus ka.

Toits
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Milleks , kui midagi viga polnud ju , eks õhtul ema ässitas haiglasse pöördumise , kuigi polnud põhjust isegi .

Loits
1 aasta tagasi
Reply to  Toits

Ema ässitas ,,last haiglasse pöörduma, kuigi laps sai autolt paugu? Kui küüniline võib inimene olla? Kes sinna erakorralisse siis tohivad pöörduda? Sinusugused tarkpead või? Loomulikult oleks tulnud kohe politsei välja kutsuda, aga küllap oli laps selleks liiga šokis. Autoroolis istuja oli ikka vast täiskasvanud inimene ja oleks pidanud ise politseisse helistama, lapse tervisekontrolli viima, mitte süüdimatult minema sõitma. Järsku oli Toits ise roolis, et sedasi klähvib siin? Soe soovitus sulle-pöördu ise politseisse, nagunii tuleb välja, kes see ajukääbik oli!

Lodva
1 aasta tagasi
Reply to  Loits

Kui keegi poes müksab, peaks ka haiglasse tormama?

Dilaila
1 aasta tagasi

Sellest on vähe abi,et Haapsalu poolt tulles kiiruskaamera,Tallina poolt tulijad ikka sõidavad
kiiremini,kui viiskkümend.

Emmeliine Kunksmoor
1 aasta tagasi
Reply to  Dilaila

Miks ei võiks olla seal “lamavad politseinikud”? Kiiruskaamera ees tõmmatakse hoogg maha ja edasi pannakse jälle uljalt vähemalt 70-ga.

Markus
1 aasta tagasi

Pigem peaks olema jalakäijatele jõnksudega torupiirded, et ei trambitaks silmadkinni sõiduteele.

Kohalik
1 aasta tagasi

“Lamavad politseinikud” maanteele…mida veel…see umbes sama kui maantee remondi ajal taheti Vana-Taebla ristmikule teha ohutussaar, et Taeblast tulles keeraks ikka Haapsalu poole õigesse ritta…äärekivid pandi juba paika…tehti valmis….ja siis paari päeva pärast võeti üles….ju keegi sai aru, et metsavahele ikka ei sobi…
Lihtsam oleks siis Taeblasse jalakäijate tunnel teha. .Kirblasse tehti…🙋
Taeblasse nüüd ei saa..ja ei kõlba. .😞
küll koha ka leiab…kuhu teha…jälle üks valimislubadus juures…

kui
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik

juba tegemiseks läks, siis kindlasti sild, sillaehitajaid on meil lademes

miks
1 aasta tagasi

lamavad, täitsa püsti seisvad ja sauaga liiklust korraldamas, milleks nad muidu liikluspolitseinikud on

Toits
1 aasta tagasi
Reply to  miks

Jajah , pole neid kuskil ju , varemalt oli vähemalt kaubandus keskustes näha peedistamas , rsk .