Aasta lind aul talvitub Dirhamis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aul. Foto: Haapsalu ja Läänemaa turism
Aul. Foto: Haapsalu ja Läänemaa turism

Eesti ornitoloogiaühing valis tuleva aasta linnuks auli, kellega saab talviti ja eriti kevaditi tutvust teha Dirhami sadamas, kus lind talvitub.

„Suuremad parved talvituvad avameremadalikel, aga väiksemaid salkasid näeb sadamates, meil Dirhamis,” ütles ornitoloog Tarvo Valker. Aulid kuuluvad partlaste sugukonda, nad saabuvad meile oktoobris, jäävad talvituma ning aprilli lõpus ja mai alguses naasevad Loode-Venemaale. Arvukalt leidub neid talviti Põhja-Hiiumaal Apollo meremadalikul. „Läänemaal on aule väga palju Osmussaare lähistel Neugrundi madalikul, mis on nende oluline talvitusala,” ütles Valker.

Aulide arvukus on viimastel kümnenditel drastiliselt langenud. „1990. aastatel loendati Põõsaspea neemel nädalaga rohkem aule kui praegu nelja kuuga,” ütles Valker.

Tänavune aasta lind oli metskurvits.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments