Juhtkiri: tahtsime parimat

Lääne Elu

info@le.ee

Riigimetsakeskus (RMK) tegi Nõval korda tuntud Lepaaugu puhkekoha. Ja tegi seda põhjalikult. Töö tellis RMK, ehitas palgatud firma ja nagu ikka, andis ehitusloa vald. Kõik peaks olema justkui korras, aga ometi ei ole. Taas läks stsenaariumi järgi: tahtsime parimat, aga välja tuli nagu alati.

Nõva kohalikud inimesed pole rahul uuenenud puhkekoha väljanägemisega, imestades, miks peab kõik nii tihe ja massiivne olema. Kui seni, mil teeperve piiravad postid olid hõredamalt paigutatud, on inimesed õrna metsaalust pigem hoidnud ega ole kippunud sinna sõitma ja parkima.

Kui väljanägemine on maitse asi, siis hullem on see, et Nõva päästjad ei pääse uuenenud puhkekohas enam kustutusveele ligi. Täpsemalt ei mahu nad veevõtukohta sisse pöörama.

RMK teadis, et seal on veevõtukohad, lasi isegi neid tähistavad sildid püsti panna. Ka projekteerija teadis ja projektil on veevõtukohad olemas. Võimalik, et nende olemasolust teadis ka valla ehitusspetsialist, kuigi oluline see pole, sest projekti kooskõlastas päästeameti ohutusjärelevalve büroo. Büroo aga ei teadnud, et peaks plaanilt ka veevõtukohti otsima, sest nende käest küsiti kooskõlastust puhkekohta kavandatud ehitistele.

Nii läks ehitus lahti ja esimene etapp sai ka valmis. Päästjad sõitsid patrullides mööda vast paigaldatud postidega ääristatud kitsast metsateed ja vangutasid pead. Kui vaja, on nad valmis veevõtukoha kasutamiseks autost sae võtma ja mõne teed piirava vaia maha saagima.

Kauaaegsel päästjal jäi vaid tõdeda, et varem küsiti ka neilt nõu, nüüd enam mitte. Ometi liiguvad just nemad neil metsateedel vaat et kõige sagedamini – hoides silma peal puhkajate ohutusel ja õnnetuse korral ka sealseist veevõtukohtadest vett võttes. Kas ükski lüli projekteerimisest valmimiseni ei tulnud selle peale, et lasta päästjail oma autoga ette näidata, kui palju neil pööramiseks ruumi vaja on?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maha libavalitsus!
1 aasta tagasi

Otsustajad meil alati kõige saamatumad ja iseteadvamad! Kas keegi küsis inimestelt Haapsalus, kas teeme peatänava aukudest ja koledatest kividest!!

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Kõik käib eht eestlaslikult,kui asja otsustamine käib siis “ah mis nüüd mina” aga hiljem hakkab kritiseerimine.
Kas meie omavalitsuste juhid,ametnikud kes otsustavad omavad ka kompententsi ?
Kui vaadata mis ümberringi toimub siis kõik ei saa ju nihu minna korruptsiooni tõttu?Ikka ja jälle lööb välja ebakompententsus kõige kõrgemal tasandil mis harilikult päädib käki keeramisega ja siis suuga kokkukeeratu puhtaks pesemisega!

ühesõnaga
1 aasta tagasi

üleüldine bardak

eks ta ole
1 aasta tagasi
Reply to  ühesõnaga

bardak või mitte bardak, aga Nõva inimesed kipuvadki tagantjärele sõna võtma ja siis on kõik halvasti. Võime süüdistatada kõrgel ja kaugel asuvaid, aga meil on omal osavald ja osavallakogu. Osavallavanem oli see, kes aasta tagasi ehitusloa väljastas, osavallakogu esimees on ise päästega seotud, miks nad siis midagi ei teinud?
täpselt sama lugu oli Rannametsa raiega, RMK pidas pikalt nõu, korraldas kohalikega kohtumise (kuhu vedas end kohale mõni inimene) ja kui siis raieks läks, olid kõik äkki suured puukallistajad ja tagajalgel, et kuidas nii tohib. kus te inimesed enne olite?