Noored tõukasid Lihulas Aleksander Kreegi mälestuseks kuuli

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Fotod Ülle Schönberg

Kolmapäeval peeti Lihula gümnaasiumi staadionil üheksandat korda Aleksander Kreegi mälestusvõistlusi kuulitõukes. Kuna järgmisel aastal on tulemas juubelivõistlus, oli tänavune võistlus pühendatud ainult noorsportlastele.

Kolmapäevasele kergejõustikuõhtule tuli kolmes vanuseklassis võistlema 16 noort kergejõustiklast. Noored näitasid väga häid tulemusi – Lihulas tõugati palju isiklikke rekordeid ja mitmed noored oma tulemustega Eesti omavanuste edetabelisse. Kogenud kergejõustikutreenerid Väino Põld ja Enn Kerge olid nii õpetajate kui ka kohtunike rollis.

Tüdrukute U14 vanuseklassis võttis võidu Lisell Sarapuu, tõugates 2 kilost raudmuna 7.01. Napilt jäi teiseks Kirsi Kunz. Mõlemad noored treenivad Lääneranna spordikoolis. Sama vanade poiste võistluses võttis võidu Lihula gümnaasiumi õpilane Kevin-Mart Põldman, kelle võidutulemus kolmekilose kuuliga oli 9.71.

Tüdrukute U16 vanuseklassi võistluse võitis Virtsu kooli õpilane Kertu Kesküla, kelle tulemuseks kolmekilose kuuliga jäi 6.81. Sama vanade poiste võistluses näitas päeva pikimat kuulikaart Eesti omavanuste üks parimaid, Kevin Matteus Kullamaa keskkoolist. Haapsalu kergejõustikuklubis treeniv sportlane suutis neljakilose kuuli tõugata 13.37, mis jääb ainult nelja sentimeetriga alla tema hooaja parimale tulemusele. 13.41-ga hoiab ta U16 Eesti edetabelis viiendat kohta. Kõva jooksumehena tuntud Lääneranna spordikooli sportlane Sten Martin Viidemaa proovis ka kuulitõuget ja sai 8.94-ga teise koha.

U18 vanuseklassi neiud ja noormehed pidasid maha vägeva võistluse. Paar aastat kergejõustikust pausi teinud, kuid omal ajal noorteklassis nii kuulitõukes kui kettaheites Eesti kaheksa parema hulka mahtunud Elise Kolõtšev tõukas kolmekilose kuuliga uue isikliku rekordi. Või tuli numbritega 10.34. Noarootsi gümnaasiumi neiud Marlen Ööpik ja Karola Lisette Epner andsid esikolmiku eest vägeva lahingu. Ööpik tõukas 9.15 ja Epner 8.24.

Noormeeste võistluses viis esikoha aga Noarootsi Raian Hanni, kelle tulemus viiekilose kuuliga oli 11.24. Teine koht kuulus Pärnu kutsehariduskeskuse sportlasele Kevin Leemetsale, kes kolmandas voorus tõukas 10.67. Kolmas oli taas Noarootsi sportlane. Rasmus Tarassov sai protokolli tulemuse 9.31.

Lihulast pärit Aleksander Kreek oli 1938 aasta Euroopa meistrivõistluste kuldmedalivõitja meeste kuulitõukes. Aastast 2014, mil kuulisangari sünnist möödus 100 aastat, alustas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi Kreegi mälestusvõistluste korraldamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments