Haapsallu eksis üliharuldane suleline

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Surf Scoter (Male), Bolsa Chica Ecological Reserve, Huntington Beach, California
Prillvaeras. Wikipedia

Teisipäeval nägid linnuvaatlejad Kaarel Võhandu ja Annika Forsten Haapsalu lähistel Põõsaspea neemel mustvaeraste salgaga liitunud prillvaerast, kes on Eestis harv eksikülaline.

Prillvaerad elavad Põhja-Ameerikas ja satuvad Euroopasse üliharva. Põõsaspea neemel nähtud lind oli kaheteistkümnes Eestimaal kohatud isend. Ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul hulguvad üksikud prillvaerad mõnikord koos oma rändel olevate sugulastega. Põõsaspeal nähtu oli vana isaslind, kes oli liitunud mustvaeraste salgaga. Valkeri sõnul on tegu väga silmatorkava sulelisega, kes naljalt kahe silma vahele ei jää – võimas värviline nokk, süsimust sulestik ja valged laigud kuklal ning laubal.

Mustvaeraste ränne on praegu täies hoos ja õhtuti paar tundi enne päikeseloojangut võib Põõsaspeal näha kümneid tuhandeid linde, kes on teel Lõuna-Venemaalt Taani madalikele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments