Nädalavahetusel vaadeldakse taas aialinde

Aialinnud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Reedest pühapäevani toimub talvine aialinnuvaatlus, kus endale sobival päeval tuleb tunni jooksul vaadelda linde koduaias, pargis või kalmistul. Vaatlejal on tarvis kirja panna kõik kohatud linnuliigid ja suurim korraga nähtud isendite arv ja esitada need ornitoloogiaühingule: www.eoy.ee/talv.

„Talvisest aialinnuvaatlusest võtab igal aastal osa paar tuhat huvilist, mis teeb sellest meie kõige populaarsema linnuvaatluse ja harrastusteaduse algatuse,“ sõnas ettevõtmise koordinaator Aarne Tuule. „Aastast aastasse märkavad vaatlejad kõige enam rasvatihaseid, keda kohatakse peaaegu kõigis vaatluspaikades ja kes annavad ka suurema osa lindude koguarvust. Esikolmikus on alati ka põldvarblane ja rohevint,“ andis Tuule vihje liikide kohta, keda on suur tõenäosus näha.

Mullusel aialinnuvaatlusel märkasid 2341 linnusõpra ligi 48 000 lindu 65 liigist. Talviste aialindude vaatlemine aitab paremini tundma õppida toidumaja või aeda külastavaid linde ning aitab ornitoloogidel saada teavet aialindude arvukuse muutuste ja nende võimalike põhjuste kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments