Paneme aialinnud päevikusse kirja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aialind. Foto: Urmas Lauri
Aialind. Foto: Urmas Lauri

Alanud on kuni oktoobri alguseni kestev aialinnupäeviku täitmine. Veebipäevikusse saab iga huviline kirja panna, millised linnud tema aias tegutsevad ja pesitsevad.

„Aialinnupäevikut saab pidada iga huviline, kellel on aed linnas või maal. Vaatlusi saab teha ka kortermaja hoovis või õuealal,” ütles suvise aialinnupäeviku koordinaator Art Villem Adojaan. Lisaks lindudele saab üles märkida aias kasvavad taimed ja nende õitsemise alguse, nähtud putukad, roomajad, kahepaiksed ja imetajad. Päevikusse tuleb kirja panna nende liikide vaatlused, mille määrangus ollakse täiesti kindlad. „Liikide määramiseks saab kasutada määramisabi,” laisus Adojaan.

Suvine aialinnupäevik on ornitoloogiaühingu harrastusteaduse algatus ja linnuseire projekt, mille eesmärk on koguda andmeid ja parandada teadmisi meie aedades tegutsevate ja pesitsevate linnuliikide kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments