Talvised aialinnuvaatlejad panid esialgsetel andmetel kirja 40 000 lindu

Lääne Elu

info@le.ee

Aialinnud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Jaanuari viimasel nädalavahetusel toimunud talvisel aialinnuvaatlusel märkasid osalejad esialgsetel andmetel ligikaudu 40 000 lindu vähemalt 65 liigist.

Esmaspäeva hommikuks oli oma andmed Eesti Ornitoloogiaühingule edastanud 1500 inimest, kes tegid vaatlusi enam kui 1000 paigas üle Eesti. Kõige arvukam liik oli taas rasvatihane, kes moodustas pea neljandiku vaadeldud lindude koguarvust. Sarnaselt varasematele aastatele mahtusid esiviisikusse veel põldvarblane, rohevint, koduvarblane, leevike ja sinitihane.

Nädalavahetuse ilm pakkus muutlikke olusid: reedel ja laupäeval valitsesid külmakraadid, pühapäeval algas aga suur sula. „Ilmaolude tõttu muutusid vaatluspäevade jooksul nii lindude vajadus loodusliku toidu järele ja selle kättesaadavus kui ka lindude huvi inimese pakutava lisatoidu järele toitmiskohtades. Esialgsetel andmetel kohatigi kargel laupäeva hommikul vaatluskohtades rohkem linde kui vesisel pühapäeval,“ kommenteeris talvise aialinnuvaatluse eestvedaja Aarne Tuule.

Vaatamata lindude suhtelisele vähesusele, kohati ka sel aastal talviseid haruldusi nagu punarind ja käblik, samuti aedades hiiri jahtivat hallõgijat ning jäälindu.

Ornitoloogiaühing ootab vaatlustulemusi 2. veebruarini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tulemas
4 kuud tagasi

on vist ka linnumaks