Projekteerija: me teadsime, et ei tohi

Posti tänaval olevad ülekäigurajad võivad olla vaid muinsuskaitse alal ehk vanalinnast Vaba tänava ristmikuni. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavalitsusele tuli eile üllatusena, et krobelised kivid ei tohi olla ülekäigurajal, Posti tänavat projekteerinud Teedeprojekt oli määrusest teadlik.

„Teame seda määrust,“ kinnitas Teedeprojekt OÜ teedeinsener Renek Loorens. „Oleme arvestanud, et tegemist on miljööväärtusliku piirkonnaga ning kasutanud sarnast lahendust Karja tänavaga.“

2018. aastal välja antud ja seni kehtiv ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri määruse järgi ei tohi ülekäiguradadel kasutada muna-, täringu- ega muid ebatasaseid ning laia ja sügava vuugivahega kive. Erandina võivad ebaühtlased kivid olla muinsuskaitse alal. Haapsalu peatänaval on muinsuskaitseala vanalinnast Vee tänava ristmikuni. Sellele järgneb miljööväärtuslik ala, mis lõppeb Posti tänaval kunagise Pipi pansionaadi juures.

Loorensi sõnul on Posti tänav projekteeritud Karja tänavaga analoogse kattega, mis peaks olema sama väljanägemisega ja sama tasasusega. „Kui need ülekäigud pole sama tasaseks saadud Karja tänava omadega, siis tuleb neid lihvimise teel tasandada,“ ütles Loorens.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valge Daam
1 aasta tagasi

“Õnnestus” ka kukkuda ülekäigurajal ning hüppeliiges välja väänata. Kuu aega olin lamava asendis koos ortoosi ja valuvaigistitega.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Sõimelge palju tahate aga tänavakatet mis kõigile meeldiks pole
olemas !

remondimees
1 aasta tagasi

See ‘projekt’ on nagu Kuressaare keskväljak vol. 2. – kõik algab laps-projekteerijatest ja olematust ehitus-järelvalvest.

Kreeka Eee
1 aasta tagasi

Õnneks kohe pommitab Venemaa selle praagi sodiks

Ivo
1 aasta tagasi

Matsidel jälle millest pasundada.

Selgita
1 aasta tagasi
Reply to  Ivo

Mida sina pasundad? Tööl ja töö tegemisel on vahet. Linna tellimusel lõpetati ka Kiltsi tee ehitus ja seal on töö lõpptulemus igati korralik.

sorts
1 aasta tagasi

vana matsu oli mees ,kel pea õlgadel ja munad jalgevahel. noored on ilma peata ja munadeta tolgused.

kodanik
1 aasta tagasi

ainuõige lahendus. Tõukse ja rattureid peabki seal ülekäikude juures peedistama. Vaadake mid itsiga need sõiduteid ületavad. Kui ülekäigurada oleks seal sile, siis tulevad selle peale kihutama. Jalakäijad peavad peavad ka ettevaatlikud olema ning jalgu tõstma. Varem kõrgete äärekividega polnud probleemi?

Kulla
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

Haapsalu on siis ainult tervetele ja noortele mõeldud linn? Kõik vanurid ja invaliidid peaksid siin kodus istuma ja mitte avalikel teedel jalutama?
Haapsalu on ju Eesti juhtiv taastusravikoht kus liikleb palju liikumispuudega inimesi. Miks neile tee krobeliseks ja käidamatuks tehti?

En.
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

Mulle tundub, et õnnetult komistanud naisterahva kriitikutel puudub sügavam kokkupuude jalakäimisega. Nimelt, inimene on oma olemuselt (kui asi puudutab isiklikku energiakulu) häälestatud ökonoomiale. Kel pole otsest sundi kurve täisnurkselt võtta, kipub neid lõikama. Kel pole põhjust preisi marsisammul käia, tõstab jalgu vaid nii kõrgele nagu tarvis. Kel pole ohtu astuda miinile (või lootust leida raha) suunab pilgu ette või ristuvale teele – kui üldvaates takistust ei paista ning tead, et oled (uuel) linnatänaval, mitte seiklusrajal. Ise olen löönud varba tugevasti ära ühe kõrvaltänava betoonplaatidest kõnniteel, kus elektriposti kõrval oli paar cm üles kerkinud plaadiserv. Umbrohtu ka natuke ees. Jalalaba paikneb… Loe rohkem »

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Ema õpetas mind juba lapsepõlves:vaata ette kuhu astud ja jalgade lohistamine oli kõvasti keelatud !
Mida pagan virisete,kui ise jalgu tõsta ei viitsi?
Igasuguseid isehakanud professoreid on meil kõvasti rohkem kui normaalseid inimesi !

Toslem
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Vaat kus nüüd tuli üks ebanormaalne inimene teisi õpetama. Pane prillid ette ja astu kõrvale!

Smh
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Vanadest inimestest oled kuulnud kunagi?

Naabriplika
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Teie olete kuni surmani tugev ja terve inimene.Suurepàrane!

Urmas
1 aasta tagasi

Ka vuugivahed ei tohi olla laiad ja sügavad

Vahi nalja
1 aasta tagasi

Eks rumal valija peab oma kokkukeedetud suppi sööma. Konnatiigis oleks vaja seisvat ja haisvat vett liigutada ehk kas poliitiline vastutus teadvalt seaduse eiramise eest ka võetakse või ei ole enam linnavalitsuses ja volikogus moraalist ja eetikast midagi järel?