Retsept: Põltsamaa Suvesupist saab piduliku rosolje

Lääne Elu

info@le.ee

Suvesupist valmistatud rosolje. Foto erakogu

Orkla Põltsamaa saab sel aastal uue ilme. Uuenduskuuri käigus valmistas Big Green Egg ja Dominici restorani peakokk Allar Oeselg muidu külmsupina mõeldud Põltsamaa Suvesupist piduliku rosolje, millele annab mahlasust munakreem, suitsuheeringas ja kalamari.

Põltsamaa viimaste aastate fookuses olnud toodete tervislikkus, kestlikud pakendid ja kestlik tootmine ning oluliste muutuste tuules vajas uuendamist ka Põltsamaa välimus. Uuenduskuur toimub mitmes etapis ja enamus Põltsamaa pakenditest on poelettidel vahetunud aasta lõpuks, mil kodumaine kurk, kõrvits ja kapsas on põllult purki pandud. 
 
Oeselgi sõnul saab Põltsamaa tooteid hõlpsalt ka koduses toidutegemises ära kasutada. „Põltsamaa Suvesupp punapeedi, kartuli, porgandi ja sibulaga sisaldab kõiki vajalikke rosolje koosotisosi ning hoiab köögiviljade keetmise ja hakkimise pealt kokku kuni 2 tundi väärtuslikku aega. Suurepärane toit pidulauale ja miks mitte ka argipäeva õhtusse,” lisas ta.
Põltsamaa Suvesupi rosolje, 12-le
munakreemi, leivapuru, suitsuheeringa ja kalamarjaga
 
Koostisosad:
2 purki Põltsamaa Suvesuppi
5 keedetud muna
400g majoneesi
200g hapukoort
külmsuitsu heeringafileed
leiba
kalamarja
tilli
soola, pipart

1. Jaga Põltsamaa suvesupp ühtlaselt suure kausi või liua peale.
2. Sega omavahel hapukoor ja majonees ning kata suvesupp sellega ühtlaselt ära. Hapukoore-majoneesi segu peale riivi ka keedetud munad.
3. Leivapuru jaoks rösti leivad ahjus krõbedaks ning surista köögikombainis ühtlaseks puruks.
4. Kaunista salat heeringafilee tükkide ja kalamarjaga.
5. Kõige peale riputa hakitud tilli ja soovi korral ka hapukoore-majoneesisegu pallikesed.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments