Enefit Green võitis Risti tuulepargi kohtuvaidluse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Foto: Urmas Lauri

Tallinna ringkonnakohus jättis Lääne-Nigula valla apellatsioonikaebuse Risti tuulepargi asjus rahuldamata ja andis õiguse Enefit Greenile.

Ringkonnakohus leidis, et Tallinna halduskohus toimis õigesti, kui tühistas Lääne-Nigula vallavoliikogu otsuse lõpetada Risti tuulepargi eriplaneering.

"Oleme ka enne tänast kohtuotsust Lääne-Nigula valla esindajatega suhelnud ning andnud teada, et Enefit Green on jätkuvalt huvitatud rohelise elektri tootmisest nendel aladel," ütles Enefit Greeni tuuleenergia valdkonnajuht Lauri Ulm Lääne Elule. "Meie eesmärk on leida kogukonnale aktsepteeritav lahendus Lääne-Nigulas rohelise elektrit tootmiseks."

Ulmi sõnul on Risti ja Palivere ning Seljaküla ja Keedika vahelisel alal väga head tuuleolud, pargi naabruses pole eluhooneid, seal pole keskkonna- ega riigikaitsepiirangud. "Selliseid paiku on Eestis vaid üksikuid, mistõttu on pargi arendusega jätkamine oluline," ütles Ulm.

Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Mikk Lõhmus ütles, et ringkonnakohtu otsus teda ei üllatanud ja suure tõenäosusega seda edasi ei kaevata. "Kas minna edasi sellest punktist, kus eriplaneer

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maks
1 aasta tagasi

Mikk Lõhmus ei imesta otsuse üle, mina ka ei imesta Mikk lõhmuse üle- kui vaja müüb oma valijad maha, kui vaja müüb maha keda iganes- lihtne, raha ruulib

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Eestis igale majapidamisele oma tuulik,Hiinas kunagi oli igal majapidamisel oma rauasulatusahi.
Siis kui Arno isaga…. selleks ajaks kui kogu Eesti oli kaetud tuulikutega algas kliima külmenemise periood.
Ja teadlased said uue ülesande kas see on seotud tuulikutega?

Vambola
1 aasta tagasi

Hea uudis

Nojah
1 aasta tagasi

Sisuliselt oleme tagasi alguses. Seega tuleb taas hakata allkirju koguma, et tõestada elanike endiselt kestvat vastuseisu. See tuulepark oleks lihtsalt ajuvaba, mille tõttu kohalikud kaotavad palju, aga ega elekter sellest odavamaks ei lähe. Kaugeltki mitte!

Jajah
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah

Kui tahad tegelikku elanike arvamust, siis korralda rahvaküsitlus. Allkirju annavad vaid need kes on vastu. Poolt olijaid võib olla isegi rohkem.

To jajah
1 aasta tagasi
Reply to  Jajah

Ja mille poolt sa tuulikuid toetades täpselt oled? Kuidas ja millega need sinu elu paremaks muudaks?

jaa
1 aasta tagasi
Reply to  To jajah

ja kuidas tuulikud sinu elu halvemaks teevad? Miks peavad kõik sinu pilli järgi tantsima. Meil on vaba ja demokraatlik riik, igal ühel on õigus oma arvamusele. Ja ei ole viisakas teist selle pärast maha teha.

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  jaa

Minu elu teevad tuulikud halvemaks kohutava elektrihinna ja tulevaste elektrikatkestuste ning töökohtade kadumise näol. Luksuskaubaks muudetav elekter teeb meist Kolmanda Maailma paariariigi

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah

jõudu tööle siis!

...
1 aasta tagasi

Venemaalt energiaga varustamise probleemid mõjutasid otsust arvatavasti. Kohalikud inimesed pole enam olulised. Miljardid ka taga, nii et teerull käima ja ülesõit.

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Ise tekitatud probleem. Terve maailm ostab Vene naftat ja meie võiksime ka osta. Meie probleem on röökivad hullud mitte venelased.

Neh
1 aasta tagasi

No näed nüüd kuidas tsivilisatsioonid hukkuvad. Selle asemel et kliimapettus kiirkorras lõpetada ja teaduspõhise energeetika juurde tagasi pöörduda jätkatakse hullumeelsusega kuni täieliku katastroofini välja.

raha
1 aasta tagasi

teeb imet