Sügisest on Krimmi holm huvilistele avatud

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14

Urmas Lauri ja Scandium Kinnisvara fotod

Haapsalu Krimmi holmi uued omanikud Scandium Kinnisvara ja Everaus Kinnisvara plaanivad poolsaare linnarahvale avada niipea kui ohtlikud hooned on lammutatud.

Praegu lammutabki kinnisvarafirma poolsaarel ohtlike hooneid – kui see on tehtud on plaanis poolsaar rahvale avada. Praeguste plaanide järgi lõppeb lammutamine augustis. Kuigi poolsaar on aastaid aiaga suletud olnud, käib seal Scandium kinnisvara tegevjuhi Maido Lüiste sõnul palju inimesi.

Koos Krimmi poolsaare avamisega on ettevõttel plaanis holmile viia ka kümme teisaldatavat klaasist moodulmaja, et soovijad neid ööbimiseks rentida saaksid. „Soovime sealseid vaateid avada,“ ütles Lüiste.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea Okkupant
1 aasta tagasi

Vanad Nõukogude hooned tuleb muidugi lõhkuda, kuid vana veetorn, mille insener Rihm ehitas, tuleb jätta nii ilus torn kui ka osa ajaloolisest välimusest.
Ülemisel korrusel oleks võimalik teha teleskoobiga Observatoorium ja vaadata ka linna ennast

SS sõdur
1 aasta tagasi

Aadule võiks teha mälestussamba mis oleks merelt nähtav ja saaks kohe allveelaevaga kai äärde sõita..
Aadu suri vale nime all esinedes1962 Haapsalu haiglas

Ploodu
1 aasta tagasi

Miks selline kohanimi-krimmi holm? kas eesti keeles ja meeles ei sobi enam selle koha algne nimi?

Tohoh
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

Eesti meeles!? Mis Eesti. Ukrainlased tunnevad end siis siin kodusemalt, kui on tuttavad kohanimed. Ei tohiks keeruline olla mõista!

En.
1 aasta tagasi

Kui midagi soovida, siis seda, et Krimmi holmist ei ehitataks 100% klaasarhitektuuri “võlumaailma” vaid ta jääks pisutki sissejuhatuseks päris-Haapsalule nii nagu oli eelnevatel aastasadadel. Kas saareomanikud on näinud vanu fotosid vaatega tänaseks mahanuditud soolalaole? See oleks heas mõttes kiiksuga hoone, mida äratuntaval kujul üles ehitada, jättes ümber pisut ka hingamisruumi. Nostalgia müüb (võib veenduda nostalgiapäevadel)! 😛

käbi
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Traditsioonilist ehitust tuleks järgida linnas sees ja eriti just nn vanas Haapsalus. Kahjuks on armsat puidust vanalinna solgitud korrus- ja kivimajadega.
Aga sinna holmile võiks just uued ja kõrged majad ehitada.

no nii
1 aasta tagasi

milleks mõistatada kas on inimestele kättesaadav või mitte….
vaadake näiteid tallinnas rotermann ja noblessner – mõlemad on rahvale avatud…
aga inimesed seal ei viibi, rotermannis läks isegi üks resto pankrotti, noblesseneris aga otsustas kapitalism ennast siiski kehtestada ning mittekliente enam mere äärde ei lasta, rotermannis täielik hirmuõhkkond g4s turva vaata ette kui mõne vale liigutuse teed….

nii nüüd teeme asja eriti selgeks on avalik ruum ja eraomand, krimmi holm on eraomand, kaubanduskeskus on eraomand, aga lossiplats ja promenaad on avalik ruum….. jõudis kohale

käbi
1 aasta tagasi
Reply to  no nii

Haapsalu liinas ja tegelikult ka kogu riigis on ka eramaal nõutud kallasrajal vaba liikumise võimaldamine.

jalutaja
1 aasta tagasi

projekti järgi tundub olema privaattsoon, kus laiadel massidel pole midagi teha. Ei usu, et keegi läheks heameelega jalutama kellegi krundile või koduõue kallasrajale.
Kui nii väiksele maa-alale jäetaks veel Posti tänava suurune puiestee rahvale avatuks, siis kuhu need hooned veel mahuvad?

muidugi
1 aasta tagasi
Reply to  jalutaja

privaatsoon….ulmseliselt kallis kinnisvara ei jää kindlasti läbikäidavaks alaks.

muidugi...
1 aasta tagasi
Reply to  muidugi

ei saa öösel magada kui päeval ei ole saanud maailma “parandada”, võõras rahakotis raha lugeda ja kurvastust tunda selle üle, et Haapsalus pole kusagil jalutada.

Aga
1 aasta tagasi

Loodetavasti arvestatakse ka lindudega nende klaasist majakeste puhul. Et linnud klaaside vastu end surnuks ei lendaks.

Sass S
1 aasta tagasi
Reply to  Aga

Ahh ei tule sinna midagi – ennegi suure plaane tehtud aga … .

niminimi
1 aasta tagasi

Küsimus? Kunas on plaanis kaugkütte torude paigaldusega tehtud teede läbikaevamised korda teha.?Vahtra tänaval on sügisest saati tänakividega täidetud järskude servadega kraav-kunas saab korda.

Kuidas siis nii,
1 aasta tagasi

kas vanadele püsielanikele on siis tagatud merevaade? Seal mingi jorss oli eriti hädas merevaatega. Endal on onni aknad maapinnaga samal kõrgusel.

Majaomanik
1 aasta tagasi

On veel olemas Krimmi Holmi püsielanikke?

paljas porgand
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

Milleks seda veel

Merka
1 aasta tagasi

Rikkurite rajooniks kuhu linlasel pole asja…ka nii saab