Erkki Bahovski: Soome pilk on Põhjamaadel

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Peaminister Kaja Kallas ütles, et Eesti on valmis Soome ja Rootsiga jagama oma NATO-kogemust.

„Nii Soomes kui ka Rootsis on väga palju hirme selle aja osas, mis jääb liitumisavalduse ja liitumise vahele. Meie oleme saanud ka anda nii soomlastele kui ka rootslastele kinnitusi, et tõenäolised ohud, mis võivad peituda, on kübersfääris. Kui meie saime nendega hakkama, siis saavad ka soomlased ja rootslased," on peaministrit tsiteerinud ERR.

Kogemuse jagamise pakkumine on muidugi hea, sest tuleb ju meenutada, et soomlased aitasid meid igati oma ELi-kogemusega, kui Eesti ühines 2004. aastal Euroopa Liiduga, kuhu Soome oli selleks ajaks jõudnud kuuluda üheksa aastat. Ilma soomlaste abita oleksid paljud asjad ELis kulgenud raskemini.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Tänapäeva maailmas kus valitsevad ainult geopoliitilised huvid ei pruugi sinu riiki kaitsta mitte keegi.Me kaitseme teid on lihtsalt illusiooni loomine.

Kummaline maailm
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Isegi Ukrainasse, kes ei ole NATO ega EL liige, liigub iga päev miljonite eest relva- ja muud abi. Miks ei peaks nimetatud organisatsioonide liikmed agressiooni korral abi saama?

Ploodu
1 aasta tagasi

KK unustab, et Eesti on ENDINE NSVL osa ja ta ise selle aja kasvandik-.Kas on ikka puhast lootmist sel juhul?