Peetrikese pilet läheb kallimaks

Elen Freivald

elen@le.ee

Peetrike saabus Haapsallu 2020. aastal. Foto: Arvo Tarmula

Peetrike saabus Haapsallu 2020. aastal. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu huvisõidurong Peetrike on läbinud remondikuuri ja avab suvehooaja mai keskel. Raudtee- ja sidemuuseumi juhataja Talis Vare sõnul nokitseti Peetrikese juures mitmeid asju, kuid remondi peamine eesmärk oli, et rongil oleks rohkem jõudu.

„Võimsam mootor sai peale pandud. Nüüd peaks jõudu rohkem olema kui eelmisel hooajal,“ ütles Vare. Peetrikese välimus ei muutunud. „Vaatame hiljem, võibolla teeme täiendusi ja lisame kaunistusi,“ ütles Vare.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Minu arvamus on
1 aasta tagasi

Sellise pileti hinnaga vaevalt loksuma hakkab. Seda hinda võiks küsida juhul kui rongis on giid, kes räägib Haspsalu nt
majade ja kohtade ajalugu. Oleks huvitav kuulda aga lihtsalt sõidu eest, on kallis tõesti. Leidke mõistlik tegevus rongile giidi näol. Haapsalu nii väike, et iga turist saab tasuta jalutada ja vaadata ringi.

Remont
1 aasta tagasi

selleks, et saaks hindu tösta.

Oijah
1 aasta tagasi
Reply to  Remont

Hahaahaa, teiemeelest on see peetrike rikastumise koht või? Ei ole ju. Läbimõtlemata loogika, remont selleks, et saaks hindu tõsta? Absurd. Mida see teiemeelest juurde annab?

mees metsast
1 aasta tagasi

Oh vaeseid küll!
Ei usu ma, et huvilised nüüd sõitmata jätavad kui pilet on mõni euro kallim varasemast. Sendilugeja turist pole õige turist!

just just
1 aasta tagasi
Reply to  mees metsast

mis see natuke kallim pilet ikka teeb…..natuke tõuseb kütuse, toidu, elektri, gaasihind….aga mis see ikka teeb, muidugi.

mees metsast
1 aasta tagasi
Reply to  just just

Tõsta ka oma hindu ja ongi tasakaal.

Kui ei tea
1 aasta tagasi
Reply to  mees metsast

Pakun, et kui on pensionär, siis suht keeruline tõsta oma hinda. Pead valimistel oma hääle müüma sellele, kes rohkem pinsi lubab tõsta. Võimalused piiratud. Ahh et tööle kobi. No see ka võimalus, aga mis elu see on.

113
1 aasta tagasi

kuidagi peab selle kallilt ostetud vanaraua kinni maksma.

aga
1 aasta tagasi
Reply to  113

pileti hinna tõusuga ei maksa ju seda kinni, sõitjaid jääb vähemaks….

rong
1 aasta tagasi

laske hind pigem nats alla ja te saate palju sõitjaid….aga ei, ikka tõstame hinda ja peletame sõitjad eemale. Ega turist ka loll pole sellist hinda maksa..

Edukas
1 aasta tagasi

Mõistlik otsus, kuntslikult all hoitud hind ei ole jätkusuutlik lahendus.

Kohalik
1 aasta tagasi

Varsti sõidab tühja,rahvas ei tule sellega sõitma,kui piletid on ulmelised ja aetakse kasumit taga.Parem hoida piletiraha madal ja rahvast sõidab rohkem.

Psss
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik

aetakse kasumit taga! 🤣🤣🤣 Teiemeelest peab kahjumit taga ajama või milles loogika on?

Rongi juht
1 aasta tagasi
Reply to  Psss

Kle päss!
Lõbustus linnas on omavalitsuse poolt doteeritud, nagu kultuur, haridus, transport jne
Mine kooli!

Psss
1 aasta tagasi
Reply to  Rongi juht

Kle toss! Doteeritud. Te arvate, et raha tuleb kuskilt kuu pealt? Doteeritud temal. Maksumaksja peab kõik kinni taguma ja turist sõitku tasuta? Siinkohal soovitaks teil endil mõni majanduskursus läbi teha, muidu võib rumalasti jutt välja kukkuda!

to Psss
1 aasta tagasi
Reply to  Psss

no kui vaadata poliitikute igaastast palga ja muude tasude tõusu,siis oleks küll nagu kuu pealt. Sest selllel leidub raha ALATI.

ahnus
1 aasta tagasi

ajab upakile

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  ahnus

Teie arvates on kahjumis parem olla, kui kasumis või?

ei tgeeni sedagi, mis varem
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

Ei too see 8-eurone pilet veel kasumit, kui rong on pooltühi. Väike linn, lühike suveperiood – mõistlik on sõitjaid meelitada. Praegu tegeletakse rohkem peletamisega.

Kui ei tea
1 aasta tagasi

Mis kasumist te jahvatate majanduseksperdid. Silmad tehke lahti, kõik küte, teenused, kaubad, maksud on tõusnud! Aga näe peetrike ei tohi hinda tõsta. Millest selline arusaamatus inimesel peas?

60% - nõks palju
1 aasta tagasi
Reply to  Kui ei tea

Ei saa keegi keelata hinnatõusu, tõstku. Jutt käis sellest, et siis jääb sõitjaid vähemaks. Tore atrkatsioon linnas ja see jääb konutama lihtsalt.

Kui ei tea
1 aasta tagasi

Justnimelt, seda kirjutasingi eksperdid. Kas te üldse saate aru, kellele see atraktsioon suunatud on? See ei ole tavaline linnaliinibuss ju ometigi, et sõitjaid jääb nüüd vähemaks. Te mõelge selle üle!

Ahnus
1 aasta tagasi
Reply to  Kui ei tea

ja veelkord ahnus on diagnoos.