Osa Posti tänava kividest jäi Ukrainasse

Posti tänav peaks valmima juunis. Foto: Malle-Liisa Raigla

Esmaspäeva hommikul alustasid YIT Eesti ASi töömehed pärast talvist tehnoloogilist pausi Posti tänava remondiga. Kõigepealt hakkasid töömehed eemaldama talveks pandud teekatet ning seejärel on Posti tänava objektijuhi Riho Tahkeri sõnul plaanis aluskihi ettevalmistustööd, et hakata kive paigaldama.

Posti tänava jaoks mõeldud tänavakivid saabusid ehitajale kogu talve jooksul Ukrainast. „Viis rekatäit jäi tulemata, enne tuli sõda peale,” ütles Tahker. Viis tulemata jäänud sõidukivide koormat on aga väike osa kogu Posti tänavale mõeldud kividest. Kokku paigaldatakse Posti tänavale 250 koormatäit kive.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
2 aastat tagasi

Kui õige prooviks kas või üks kordki – projekteerimine lõpetada detsemriks,riigihange korraldada jaanuaris ja kopp masse lüüa 1.mail ?
Kas niisugune asi oleks haapsalus eksperimendi korras võimalik?

Vahur Reede, saarlane
2 aastat tagasi

Kuressaare kesklinna remonditi mitu suve, siis tuli järgmine suvi jälle suur osa ümber ehitada, sest hakkas kesklinnas uputama ja….

Ja tänasks on selgunud, et pea kõik tuleb ümber ehitada – ei pea see hiina graniit Kuressaare kesklinnas niiviisi paigaldade vastu. Ja Kuressaare kesklinna remondi remonti tuleb remontida see suvi kahes osas, sest keske suve peaks Kuressaares olema Võidupüha paraad (kaitseminister ju saarlane).

Olge tublid!

PS. Kas teate, mis on kiiruspiirang Kuressaare kesklinnas – 50, 30, 25, 20? Ei, 10km/h!

Mõmmi
2 aastat tagasi

Ettenägematu talv on tänapäeval tehnoloogiline paus 🙂

Pamp
2 aastat tagasi

Topitakse kõik kohad tänavakive täis, aga asfaldi peal on palju mugavam kõndida, kui konarlike kivide peal. Eriti suvel õhukeste taldadega jalatsitega ja plätudega.

Ohjah
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Olenemata teemast on ikka kõik halvasti ja valesti.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Aru saada, et ettekavatsetud viivitus. Tänav pidi olema valmis juba mitu kuud tagasi. Seega materjal peaks ammu juba kohal olema.

miks ammu oleks?
2 aastat tagasi

Hirmus õnnetus ikka!!!!!! 250 koormat on ja oli kohal, 5 jäi puudu. katastroof!

aps
2 aastat tagasi

Parandus – täpsemalt 245 koha.

Eino K.
2 aastat tagasi

Ei pidanud ammu valmima, see muudeti ju ära.! Millist suurt projekti tehakse nii, et kuskil laoplatsil on kogu vajaminev materjal ootamas? Tarnelepingud sõlmitakse tavaliselt enne ja arvestatakse logistiliselt materjali kohaletoimetamine vastavuses tööettappidega. Siin pole vaja otsida jälle mingit vandenõud. Nagu mingi häda oleks teil selle projektiga. Jäite hankest ilma või millest selline nutt?

Erkki
2 aastat tagasi
Reply to  Eino K.

Eino K- sinu loogika järgi teati juba ette, et mingit jaanuaris valmimist ei tule kui kive ära ei tellitud ning sellisel puhul on selline käitumine kriminaalne nii tellija kui töövõtja poolt

N61
2 aastat tagasi
Reply to  Erkki

kuidas peaks tee-ehitus valmima jaanuaris – ega see pole talve töö

kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  N61

Mida sa jälle sogad? Kui töövõtja sõlmis lepingu tähtajaga jaanuari lõpp, siis pidi ta ka teadma, et meil on neli aastaaega, millest üheks aastaajaks on talv. Küllap teiste pakkujate maksumus läkski seetõttu kallimaks, et nad külma aastaajaga ka arvestasid. Olen Helsingis küll näinud kui kõnniteekivi paigaldus toimus ka talvel (suure telgi all). Meil läheb millegipärast kogu aur selleks, kuidas mitte teha ja küsida aina raha juurde.

Eino K.
2 aastat tagasi
Reply to  Erkki

Noormees õpi loetud tekstist aru saama!!!

Ott
2 aastat tagasi

Need kivid oleksid pidanud juba eelmine aasta siin olema. Puhas ehitaja probleem

Heinz
2 aastat tagasi
Reply to  Ott

Õige jutt. Mis ehitajad need sellised küll on? Olen kindel, et tellija (linnavalitsus) maksab nüüd ka veel kinni materjalide kallinemise vahe.

Erkki
2 aastat tagasi
Reply to  Heinz

Maksab kinni ilma küsimata ja “lisatööd” ning talvise avatud hoidmise ka. Absurdne raharaiskamine

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Erkki

Talvise avatud hoidmise??? Kes siis maksab?? Linna tänav ju.

Erkki to Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Selle talvise avatud hoidmise, et seal sõita sai, ehk freesipuru paneku, selle praeguse koristamise, aluse korrastamise ja pagan teab mis veel. Lumelükkamine peabki olema linna kohustus

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Heinz

Kes paneb rumalale nimeks heinz?

ehk
2 aastat tagasi

oleks olnud Madakaskarilt odavam kive tellida