Valla ja Enefit Greeni kohtuvälist lepet niipea ei tule

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aulepa tuulepargis olevad tuugenid on Risti kanti kavandatavatega võrreldes imepisikesed. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vald ei saavutanud Risti kanti kavandatava tuulepargi läbirääkimistel Enefit Greeniga l kohtuvälist lepet, kuid lepiti kokku, et arutelu jätkub.

Esmaspäeval käis Lääne-Nigula esindus Tallinnas Enefit Greeniga kohtumas. Valda esindasid Risti osavallavanem Rein Kruusmaa, osavallakogu esimees Kaido Rehkalt ja osavallakogu aseesimees Lea Lai.

Enefit Green kaebas valla kohtusse, sest mullu jaanuaris otsustas Lääne-Nigula volikogu lõpetada Risti tuulepargi eriplaneeringu, mis tähendab Eesti Energia projekti tagasilükkamist. Kuigi Tallinna halduskohus andis hiigeltuuleparki kavandavale Enefit Greenile õiguse ja tühistas Lääne-Nigula vallavolikogu otsuse tuulepargi eriplaneering lõpetada, kaebas energiafirma edasi, et kohtuotsus osaliselt tühistataks ja kohtukulud jääks Lääne-Nigula valla kanda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Varje
2 aastat tagasi

Kas siis tõesti pole kohapeal mõnda kindla käega täpsuspüssi käsitlevat isikut?
Eesti Wabariigi huvides…

Maakas
2 aastat tagasi

See, mida enefit green plaanib, on lihtsalt hulluse tipp! Meile pole sõda vajagi, meil on küllalt firmasid, kes hävitavad ka rahuolukorras kõik rohelise meie ümbert. Linnud hakkaks ka ilmselt massiliselt nende tuugenite tõttu surema, sest teada ju on, et selles piirkonnas kulgeb rändlindude lennukoridor. Metsloomadel pole juba ammu enam õigeid elutingimusi, sest seal kus täna on veel mets, seal homme enam pole. Harvendusraiet ju enam ei eksisteeri, ainult lageraie. Haige riik, mis selliseid barbaarsusi soosib. Looduses PEAB valitsema tasakaal, kui soovitakse normaalset elu- ja looduskeskkonda. Naksitrallide multikas näidati selgelt, mis juhtus kui kassid ära viidi. Tulid rotid, sest polnud kasse,… Loe rohkem »

Nii on
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Ja prillidega rott on kõige ohtlukum rott – teda ei tunta ära.

Viki
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Eriplaneeringu algatamise järel alustataksegi keskkonnamõjude hindamisega ja seal selgitatakse välja, kas ja kus kulgevad linnurände koridorid ja kuidas planeeritavad tuulikud neile mõjuksid. Teie väitel aga keegi kuskil kunagi ütles, või siis parimal juhul olete Risti kohal paari hane üle lendamas näinud ja seetõttu ei tohiks ühtegi planeeringut alustada, ega sellest rääkidagi. Arulage inimene olete ja kirjutate täiesti hüsteerilist ja asjatundamtut juttu

To Viki
2 aastat tagasi
Reply to  Viki

Kui sa ise mitte midagi kohalikest oludest, ka lindude rändest ei tea, siis hoia oma suu kinni.

Viki
2 aastat tagasi
Reply to  To Viki

Kohalikud olud lindude rände kohta selgitavad välja oma ala spetsialistid, mitte sinusugused poetgused põhulõuad

Külamees
2 aastat tagasi

Räägitakse küll palju, aga infot on vähe. Kas sellises mõõtkavas tuugeneid on ülepea maismaale kusagil ehitatud? Tervel Läänemaal neid peaks nägema vist. Võimalik sihtmärk saaks meist vaenuväele kui peaks juhtuma see mida me keegi ei taha, aga et ajalugu pole lõppenud ja juhtuda võib kõike on praegu näha paraku.

Rehvi kokkuhoiupoliitika
2 aastat tagasi

Pole hullu – rahva raha kõik, las põleb!

Jeee
2 aastat tagasi

Ehitage tuulikud ruttu valmis, siis võib need hirmsad elektriliinid ära lammutada, sest siis on meil ju oma elekter ja võõrast pole vaja. Elu on ilus, ainult et kärmas peab olema, muidu sind röövitakse paljaks, kui liiga palju uimerdad.

Mõte
2 aastat tagasi

Igale ümbruskandi elanikule 500 enefiti aktsiat ja rahu maapeal. Tuulik nagu omaenda oma. 🙂