Lääneranna vald tahab välja selgitada tuuleparkidele sobivad alad

Lääne Elu

info@le.ee

Viirtsu tuulikud. Urmas Lauri
Viirtsu tuulikud. Urmas Lauri

Lääneranna vallas on käsil tuuleparkide eriplaneeringu menetlemine, mille raames valitakse välja ala või alad, mis sobiksid tulevikus tuuleenergia tootmiseks kõige paremini, kirjutas ERR.

Lääneranna valla planeeringute spetsialisti Margus Källe sõnul on tuuleparkide eriplaneeringu lähteseisukohtade avalik väljapanek toimunud ja sellega seoses tekkinud ettepanekud laekunud. Praegu ollakse järjega ametiasutuste teavitusringil.

Võimalike tuuleenergia arendamise aladena on Källe sõnul vaadeldud valla eri piirkondades seitset ala, mille seast tuleb sobiv valik teha. Suve lõpuks peaks valmima avalikustamiseks asukoha eelvaliku otsuse eelnõu koos selle keskkonnamõjude hindamisega. Sügisel on oodata ka uusi avalikke arutelusid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus
2 aastat tagasi

Sellepärast see sabiin sinna volikokku kippuski.

Mis
2 aastat tagasi

Eesti ei saagi oma arengumaa staatusest kunagi välja või? Kes see enam tuuleparke ehitab appikene!!? Võibolla vaataks ise ka mida teised teevad, mitte ei laseks Taanil või kellelgil muul veel siin natukene raha teenida ja loodust lägastada! Hea näide šotlastest, kes lõpuks aru said, et kasulikum on nendel aladel lambaid kasvatada, kui tuuleparke pidada, lammutamisele kõik järjest. Meil ikka veel siin nagu ohh uus asi, tegelikult ei ole ju. Tehke konkreetsed energia otsused eriti veel tänases kiirelt muutuvas maailmakorras.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Mis

Tuulikute ümber ongi hea lambaid kasvatada. Saksamaal pannakse üldse tuulikud püsti keset põlde.

Pedagoog
2 aastat tagasi

ummi, jälle oled täis või!
Viiirtsu kirjutatakse 3 i-ga 😂

parim
2 aastat tagasi

koht on Viimsi

sobivad
2 aastat tagasi
Reply to  parim

hästi teletorniga

Mis
2 aastat tagasi

Vmin kohe ära öelda, et ei peaks inimesed otsimisega aega kulutama. Läänerannas ei olegi mitte ühtegi sobilikku ala tuuleparkidele.

Tule Kahju
2 aastat tagasi
Reply to  Mis

on, on põlde siin vallas küllaga, need mis päikesepaneelide alt üle jäävad, on vallaarendajate arvates sobilikud tuulikutele.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  Tule Kahju

Põldudel tuleb süüa kasvatada, mitte propellereid paigaldada!