Piiskop peab kunstnik Helju Sarneti mälestusteenistuse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Helju Sarnet Zauram. Foto: erakogu
Helju Sarnet Zauram. Foto: erakogu

Homme õhtul kl 17 peab EELK piiskop Tiit Salumäe Haapsalu Jaani kirikus haapsallasest kunstniku Helju Sarnet Zaurami sajanda sünniaastapäeva mälestusteenistuse. „Päeval käime ka haual ja paneme küünla,” ütles Salumäe Lääne Elule.

Sarnet Zauram oli Haapsalu Püha Johannese koguduse kauaaegne liige ja Haapsalu vapimärgi kavaler. Ta oli sündinud 19. märtsil 1922 Jõgeval. Tänavu möödub tema sünnist sada aastat. „Tema lugu siin linnas oli pikk,” märkis Haapsalu kultuurikeskuse juht Gülnar Murumägi. Sarnet Zauram elas Haapsalus aastast 1954, olles aastakümneid kunstiõpetaja. Sarnet Zauram suri Haapsalus 27. detsembril 2017, maetud Haapsalu Metsakalmistule.

Sarnet Zauram tegutses viljaka maalijana kõrge eani. Aastatel 1943–1944 õppis ta kõrgemas kunstikoolis Pallas.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments