0

Helju Sarnet Zauram tähistab 95. sünnipäeva

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Helju-Laine Zauram6

Helju Sarnet Zauram. Foto arhiiv

Täna täitub täitub 95 eluaastat kunstnikul ja Haapsalu vapimärgi kavaleril Helju Sarnet Zauramil.

Rõõmsameelne juubilar võttis varaseid külalisi ja õnnitlusi vastu reedel Läänemaa haiglas. Helju-Laine Zauramile käisid õnne ja tervist soovimas Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja aselinnapea Kaja Rootare, piiskop Tiit Salumäe ja kunstikoguja Aita Mölder.

Helju-Laine Zauram sündis 19. märtsil 1922. Aastatel 1943–1944 õppis ta kõrgemas kunstikoolis Pallas ja 1944–1948 Tartu riiklikus kunstiinstituudis. 1954. aastast elab ja tegutseb ta Haapsalus. Aastakümneid töötas ta kunstiõpetajana Haapsalu I keskkoolis ja Haapsalu kunstikoolis. 

Helju-Laine Zauram on Haapsalu kunstiklubi auliige ning MTÜ Läänemaa Kunstivara ja kunstiühingu Pallas liige.

2005. aastast on Helju-Laine Zauram Haapsalu vapimärgi kavaler.

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz