Esimesed sõjapõgenikud on Läänemaale jõudnud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kärbla küla elanik Tõnu Nõupuu on juba seni ukrainlasi mitmel moel abistanud ja vajadusel saab ukraina pere ulualust tema Tammeoru talu saunamajas. Foto: Urmas Lauri

Kärbla küla elanik Tõnu Nõupuu on juba seni ukrainlasi mitmel moel abistanud ja vajadusel saab ukraina pere ulualust tema Tammeoru talu saunamajas. Foto: Urmas Lauri

Esimesed Ukraina sõjapõgenikud on Läänemaale kohale jõudnud ja kaardistatakse võimalusi põgenikevoo majutamiseks.

Kullamaa osavallavanem Katrin Viks ütles, et Lääne-Nigula vallas on kaardistamine veel pooleli.

„Kõik osavallavanemad vaatavad enda piirkonna üle, kuidas abi pakkuda,” ütles Viks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
SINDRINAHK
2 aastat tagasi

Jah, küll on inimlik olla ninnu-nännu abivalmis – aga kui vaadata teise nurga alt? Nad tulevad siia ju eluruumi tahtma, me peame need võõrad lapsed üles kasvatama meie kodanike rahadega, neid toitma ajal, kui hinnad tõusevad ja eesti peredelgi lastega raskusi. Euroliit on tohutult täis tasuta sööjaid ja neil, kes töötavad, tõmmatakse seljast nahk. Tõele au andes – ülekohus kasvab üle pea! Ei lähe need tulnukad siit enam kuhugi. Oleme näinud seda idast tulijatega. Ja kasvades parajaks on ju vaja sigida? Kui vaadata “puhaste käekeste” töökohti, ka riigisektoris, siis tulnukate järglased on end mugavalt sisse seadnud. Vohab töökiusamine, pealekaebamine jne.… Loe rohkem »

õhtune
2 aastat tagasi

See ,inimene;! Kuidas sa sellise nime endale valisid!? Uuri vähe järgi ,Kes on INIMENE ja keda nimetatakse INIMESEKS!Tean et metalli töökoda ,tegeleb metalliga.Autoremont,autodega.Linnamäe lihatööstus.See kindlasti lihaga! INIMENE peaks tegelema INIMLIKKUSEGA! Lugedes väiksena Indjaanlaste raamatuid .mäletan nende nimesi mis anti neile välimuse ,mötlemise kui iseloomu järgi!Suur karu.Väle pöder.Suur mees kes ei maga.Kiire kui nool! Annan sulle kui EESTLANE Eestlasele paar varjanti oma nime vahetamisel.Pole pahane kui leiad parima nime ise kui minu pakutud!1.Mädand süda.2.2 pluss 2 on 1. 3)Pikas järjekorras ootav karu psühhaatri järjekorras.

õhtune
2 aastat tagasi

Agasi on palju täna!ON küsimusi aga vastuseid pole! Näen kui Eestlane ja inimesena.Aitame inimesi pommide alt ära!Anname neile turvalise koha.Aga oleme ettevaatlikud.Sealt lahkujate seas kindlasti neid kes kasutavad juhust Euroopasse pääseda,ja jääda!Neid soovijaid juba aastaid 4 tagasi olnud!Riik peaks tegema kindlad otsused.Aitame ,jah! Söda kord ikkagi läbi saab.Siis kõik põgenenud tagasi kodumaale.Ei mingeid elamis lubasi ega kodakontsust.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Kõigepealt peaksid nende põgenike eest hoolitsema need kelle oinalikkusest üldse lasti niikaugele asi minna !

Killu
2 aastat tagasi

Haapsalus juba esimesed sõjapõgenikud end sisse seadnud ja lisandub järjest rohkem ja rohkem. Elukohad ja töökohadki olemas juba. Lapsed kooli ja lasteaeda.

inimene
2 aastat tagasi

Eestlased ei suuda oma rahvastki aidata. Mis siis veel sõjapõgenikest arvata?
Ei kavatse ühtegi penni ega ulualust ukrainlastele annetada. Eestil endalgi kodumaiseid abivajajaid niiet tapab..
Absurdne!

Abi
2 aastat tagasi
Reply to  inimene

Inimene, kas oleks võimalik Teie kontakti saada. Aitan juba kolmas aasta üht gümnaasiumis käivat väga nutikat tütarlast, kelle ema kaotas diabeedi tulemusel nägemise, isa seepeale lahkus nelja tuule poole ja nüüd kasvatab pime ema üksinda kolme last. Kaks on veel põhikooli lapsed. Väga oleks seda pere vaja toetada. Puhtaverelised eestlased. Ehk et teie ajutegevusele ehk jõudumööda taluda!
Igaks juhuks, et ei tekiks väärarusaama, ütlen, et eelpool kirjutatud on iroonia. Selle sõna tähenduse leiate vast võõrsõnaleksikoni abil ise üles.

krõmpsluu
2 aastat tagasi

EuroNews näitas hommikul intervjuud neegriga kes ei saanud summagi aru miks peab valge mees põgenema oma kodumaalt.Järelikult on põgenemine ainult neegritele lubatud ja ukrainlased tuleb kõik kodumaale tagasi saata.

Jah
2 aastat tagasi
Reply to  krõmpsluu

Idiootne maailm, aga rahus võiks kõik elada küll. Pidagu paraade kes tahavad, aga pommid pähe kukuvad, siis pole enam okei.

Reaalsus
2 aastat tagasi

Väga halb, Eestis elavate migrantide arv on suurem kui teistes EL-i riikides (v.a. Läti), ulatudes 1/3-ni. Kui siia peaks veel 100 000 ukrainlast lisanduma, oleme peagi omariiklusega õhtal. Sellisel headusel on ka tume varjupool!

Puzikov
2 aastat tagasi
Reply to  Reaalsus

ja paraku ohtralt taas juurde linnapilti slaavi keeli ja kultuuri.

Reaalsustaju
2 aastat tagasi
Reply to  Puzikov

Slaavi keeltel ja kultuuril pole midagi viga. Viga on ühe teatud slaavi rahva esindaja peakolju all. Eestluse kadumise pärast ei pea niipea muretsema va. kui meid rünnatakse

Harimatus
2 aastat tagasi

No kui halvad võivad olla mõned inimesed, uskumatu, on julgust veel ilkuda põgenike üle ja sõja üle, see nn. erki on eriti ülbe, sellise inimese naaber küll ei tahaks olla ja noorele soovitaks olla rohkem kursis, siis ei peaks rumalaid küsimusi esitama.

Just
2 aastat tagasi
Reply to  Harimatus

Samas on nn noorel õigustatud küsimus. Kõik ei ole nii must ja valge.

Justile
2 aastat tagasi
Reply to  Just

Tahtsin alguses sama küsida. Peale seda kui pool Eestis elavast Ukraina tööjõust haamri nurka viskas ja püssiga Ukraina poole läks, enam ei küsi

Noor
2 aastat tagasi

On nad põgenenud majanduslikel või poliitilistel põhjustel?