Rein Riisalu: Haapsalu raudtee näitel saame rääkida ikkagi eduloost

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uue raudtee ehitamisel tuleb leida lahendus, mis säilitaks Haapsalus ka raudteemuuseumi ning vana jaamahoone hiilguse. Foto: Urmas Lauri

Uue raudtee ehitamisel tuleb leida lahendus, mis säilitaks Haapsalus ka raudteemuuseumi ning vana jaamahoone hiilguse. Foto: Urmas Lauri

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja Eesti Raudtee prognoosi järgi taastub reisirongiliiklus Haapsallu 2026. aastal. Turba–Risti raudteelõigu ehitamiseks läheb juba tänavu.

„Teeme Eesti kõige moodsamat raudteed. See on meie suur eelis Läänemaal, et saame raudtee peaaegu nullist uueks ehitada,” ütles SA Läänemaa raudteeprogrammi direktor Rein Riisalu. „Teeme pika sammu edasi, et muu Eesti saaks raudtee uuendamisel siis meie eeskujul järgmisi samme kavandada.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arvamus
2 aastat tagasi

Jaamahoone tuleks kindlasti säilitada, see on ju ilusti korras praegugi.
Olen väga vanade asjade huviline, kuid kas on mõistlik säilitada seda vana roostetanud rauakolu, mida toodi jaama juurde, kuid seni pole märkimisväärselt hoitud ega taastatud.
Kui mõttekas on panna sellesse raha, et need vanad vedurid-vagunid taastada?