Punane Rist ootab Ukrainale abipakke homme õhtuni

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile kogus koostöös Eesti Punase Ristiga teist päeva abipakke Gertu Lorents, kellel on Haapsalus Posti 42 pisike ilusalong. Foto: Andra Kirna
Gertu Lorents koos ukrainlastele kogutud abipakkidega Haapsalus Posti 42 ilusalongis. Foto: Andra Kirna

Punase Risti kaudu saab Ukraina abistamiseks tekke-patju jm esemeid annetada homme õhtuni, pärast seda kogumispunktid enam abi enam vastu ei võta ja annetuste kogumine läheb pausile.

Palivere vabatahtliku päästekomando ennetusjuht Aivi Aasmäe ütles, et eriti oodatud on 4. märtsi õhtuni hambapasta ja -harjad ning mähkmed. Paliverest läks esmaspäeval teele esimene kaubikutäis, teist sama palju oli eile pärastlõunaks juba koos, annetamas oli käinud 33 inimest.

Haapsalus Posti 42 abi koguv Gertu Lorents saatis kaubikutäie Tallinna poole teele eile hommikul. „Teine autotäis läheb veel,” ütles Lorents. Punase Risti kaudu saadetavat abi Lorents enam vastu ei võta, küll aga ootab ta kõikvõimalikke tarbeid loomadele: transpordipuurid, kuivtoit ja konservid kassidele ja koertele, kaela- ja jalutusrihmad, traksid. „Võivad olla kasutatud,” ütles Lorents. Üks kaubikutäis sellist abi jõudis pealinna eile, kust see koostöös Cats Helpiga jõuab sõjapõgenikeni, kes on sõja jalust pagenud koos kasside-koertega.

Haapsalu Tõrukese ja Päikesejänku lasteaeda saab abi viia märtsi lõpuni. Kuulnud, et Punane Rist peatab annetuste kogumise, otsustati, et abi läheb Tallinna ülikooli, kus tudengid koguvad samuti Ukrainale abi. Haapsalu Vanalinna lasteaedade juhataja Merily Loderaud ütles Lääne Elule, et eriti oodatud on abi lastele: lutid, mähkmed, kiirpudruhelbed, imikutele piimasegu jm.

Rannarootsi Selver võtab koostöös Punase Ristiga abipakke vastu 4. märtsi õhtuni.

Eesti Punase Risti Lääne regiooni koordinaator Piret Seire ütles Lääne Elule, et üle terve Eesti sadades kohtades kogutud abi sorteeritakse, et saada ülevaade, kui palju mida täpselt on. Koostöös rahvusvahelise, Ukraina ja Poola Punase Ristiga jõuab abi põgenikeni ja Ukrainasse. Millal ja mis esemete kogumine jätkub, sõltub vajadusest – nii, nagu Ukraina Punane Rist ütleb.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments