Läänemaa keskmine volinik on Andres Kampmanni nägu

Andres Kampmann. Foto: Malle-Liisa Raigla

Andres Kampmann. Foto: Malle-Liisa Raigla

Rahandusministeeriumi koostatud volinike profiili järgi selgub, et Läänemaa omavalitsuste ja Lääneranna valla keskmine volinik on 48aastane kõrgharitud mees, kes on volikokku tagasi valitud.

Kõigist Läänemaa volinikest vastab täpselt keskmise voliniku kirjeldusele Keskerakonna nimekirjas Lääne-Nigula volikokku pääsenud Andres Kampmann, kes on märtsi lõpuni oma volitused volikogus peatanud.

Läänemaal on Eesti keskmisest rohkem selliseid volikoguliikmeid, kes on tagasi valitud. Kui üle Eesti on tagasi valitud 54 protsenti volinikest, siis Läänemaal on uuesti volikogus 60,25 protsenti volinikest.

Protsentuaalselt kõige rohkem valiti volinikke tagasi Vormsil – 71 protsenti ehk seitsmest viis. Teisel kohal on Lääneranna vald, kus tagasivalituks osutus 62 protsenti ehk 13 volinikku. Haapsalu ja Lääne-Nigula volikogus on mõlemas tagasi valitud 25 volinikust 15 ehk 60 protsenti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Žürii
2 aastat tagasi

Nii, ” volinikud” !
Mis siis kasulikku on tehtud! Kasvõi üks asi!

oeh
2 aastat tagasi

vot see on küll huvitav lugemine, irw