Lääne malev sai prantslaste uudisesse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaitseliidu Lääne malev pääses kahe minuti pikkuse lõiguga Prantsuse TV üheks paremaks uudistemagasiniks peetava „C dans l’air” ekraanile.

Prantslased käisid oma 12. jaanuaril eetrisse läinud saatelõiku salvestamas Kiltsi lennuväljal peetud kaitseliidu talvepäeval 12. detsembril. „Nad võtsid ühendust kaitseliidu peastaabi kaudu,” meenutas Lääne maleva pealik major Andres Välli, kes rääkis uudislõigus sellest, kuidas kaitseliit toimib, mis on selle ülesehituse põhimõtted ja kuidas vabatahtlikkus töötab.

Lääne malevat esitleti kahe minuti jooksul videolõigus, mis kandis pealkirja „Putin unistab NSV Liidust, Eesti tugevdab oma kaitset”. „Miljoni inimesega riigis, mis ühines Euroopa Liidu ja NATOga 2004. aastal, suhtutakse sõjalisse ohtu jätkuvalt väga tõsiselt. Sõjavägi ja elanikud valmistuvad juba reageerima Venemaa agressioonile,” nenditakse kanali Facebooki lehel.

„Kaitseliidus on praegu kõik tavapärane, tegutseme vastavalt aastaplaanile,” kirjeldas major Välli olukorda, kus valitseb tõsine oht, et Venemaa tungib Ukrainale kallale.

Prantsuse vabalevi telekanalis France 5 on esmaspäevast laupäevani kell 17.45 eetris tunnipikkune uudistemagasin „C dans l’air”. Saatejuht Caroline Roux on esmaspäevast neljapäevani ning Axel de Tarlé reedeti ja laupäeviti otsesaates koos ekspertidega. Tehakse ülevaade olukorrast maailmas ja antakse vaatajatele olude mõistmiseks vajalikud võtmed.

Prantsusmaal on 67 miljonit elanikku. Saate „C dans l’air” Facebooki lehel on klipil „Putin unistab NSV Liidust, Eesti tugevdab oma kaitset” 153 000 vaatamist, Youtube’i kanali kaudu lisandub veel 17 000 vaatamist.

Fotod: kuvatõmmised videost

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments