Hannelore möllas rannikul

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Torm Läänemaal. Foto: Urmas Lauri

Sakslaste poolt Hanneloreks ristitud torm möllas esmaspäeval enim läänerannikul. Maksimaalseks tuulepuhanguks mõõdeti kell 10 ennelõunal Sõrves 31,6 m/s.

Järsu ja jõulise ilmamuutuse põhjuseks Läänemere ümbruses oli suur kontrast Atlandilt saabunud sooja ja selle järel Gröönimaa poolt sisse tungiva külma vahel. Terava kontrastiga külma frondi piirkonnas tekkis pühapäeva öösel Skandinaavia kohal uus ja kiiresti ägenenud osatsüklon, mis jõudis esmaspäeva varahommikul Eesti kohale. Tsükloni lähedal oli null kraadi ümber oleva õhutemperatuuri tõttu sajupakett Eestis kirju: sadas nii lund, lörtsi kui ka vihma.

Hiiumaal Kõrgessaares mõõdeti suurimaks tuulepuhanguks 30,5 m/s, Dirhamis 28,5 m/s, Osmussaarel 26,3 m/s, Virtsus 23,7 m/s, Haapsalu sadamas 23,2 m/s, Lääne-Nigulas 20,3 m/s ning Heltermaa sadamas 17,7 m/s.

„Lähiajal heitlik ilm jätkub,” kirjutas sünoptik Kairo Kiitsak sotsiaalmeediapostituses. „Tormituult ja lund tuleb varsti veelgi.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments