Vormsi mees on üle kolme nädala jäljetult kadunud

Viimati külastas Sven Hullo poodi 17. detsembril, pärast seda on meest saarel nähtud vaid korra, ööl vastu 20. detsembrit. Foto: Urmas Lauri

Viimati külastas Sven Hullo poodi 17. detsembril, pärast seda on meest saarel nähtud vaid korra, ööl vastu 20. detsembrit. Foto: Urmas Lauri

Enam kui kolm nädalat on Vormsi saarel olnud nagu tina tuhka kadunud Sven, kelle otsimiseks pole politsei lähedaste hinnangul piisavalt pingutanud.

Sveni kadumise kohta pole politsei välja andnud tavapärast pressiteadet ega saatnud ka vahetult pärast kadumist meest otsima kopterit.

Politsei Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidla põhjendas pressiteate saatmata jätmist sellega, et otsingujuht, Haapsalu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kiur Klippberg ei pidanud üle-eestilise avalikkuse kaasamist vajalikuks: Vormsi elanikele oli mehe kadumine teada ja praeguse info järgi pole mees saarelt lahkunud. Raidla täpsustas, et iga kadunud inimese kohta ei saadetagi pressiteadet, sest kõiki kadunud inimesi pole vaja avalikult otsida.

Kadunud Sven. Foto: erakogu

Politsei sai Sveni kadumise teate 21. detsembril kella 14.30 ajal. Üksi elanud mehe kadumise oli avastanud üks vormsilane, kes andis sellest teada Sveni saarel elava venna perele. „Mina teatasin politseisse,” ütles vennanaine Ege Kanarbik. Samal päeval sai isa kadumisest teada ka tema Viljandis elav poeg Steven Kanarbik, kes võttis samal õhtul ühendust kadunud inimesi otsiva SA Kadunud tegevjuhi Aare Rüütliga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Endine vormsilane
2 aastat tagasi

Imestan väga politsei sellist ükskõikset suhtumist 49-aastase mehe puhul. Üsna lihtne oleks olnud kopteriga saare kohal tiirutada, saar ju väike.

Käsu Taavet
2 aastat tagasi

Klipperg ju vana ajuhiiglane

Lollidemaa
2 aastat tagasi

Huvitav, et kui politsei teab, et ta on saarel, miks teda siis pole üles leitud?

tõesti ehmatav
2 aastat tagasi

Ootaks nüüd tõepoolest politseiametilt lähemat selgitust – miks ei otsita KÕIKI inimesi avalikult?
Loogiline tunduks ju, et inimese otsimisekt tehtaks kõik võimalik.

Käsu Taavet
2 aastat tagasi

No Klipperg ju otsustab niimoodi, mis teha, kui maksumaksja raha tühja auku jookseb, kui sellistele ajuhiiglastele jeesti keskmist makstakse pooliku töö eest.

Onari Kämmal
2 aastat tagasi

Üks põhjus on näiteks see, et avaliku kuulutamise saab politsei hoobilt palju infomüra – isegi kui antud juhul näiteks ollakse kindlad, et Sven pole saarelt lahkunud, siis ilmselt nüüd avaliku kuulutamise peale tekib kohe ports inimesi, kes on teda näinud kusagil Võrus või Narvas. Ja tuleb kulutada hunnik aega sellise info läbitöötamisega.

2 sordi inimene?
2 aastat tagasi

”kõiki kadunud inimesi pole vaja avalikult otsida” – ??? arusaamatu, miks selline segregatsioon?

AVS
2 aastat tagasi

No kui on kindlalt teada, et ta pole saarelt lahkunud, siis ei anna see ju midagi. Lisaks on tõenäoliselt mingi info, mida avalikkusega ei jagatagi.

Juta
2 aastat tagasi

Mida suurem avalikuse huvi, seda rohkem ja kiiremini tegutsetakse. Kahjuks nii on ka krim. lugudega.

Lonni
2 aastat tagasi

Võib ju olla ka nii,et peale lume sulamist leitakse üles.Väga kurb,kui lähedased ei tea,kuhu inimene kadus,seega ei oska ka kusagilt otsida.

Nimi
2 aastat tagasi

No meie politseinikel on käe- jalad tööd täis mööda poode ja kohvikuid käia ju. Kaltsukontroll on tähtsam kui inimelu vist.

Kas
2 aastat tagasi

lehel läheb nii kehvasti, et artiklid kus abi vajatakse või kedagi otsitakse, peavad ka tasulised olema?

Vahur Reede, saarlane
2 aastat tagasi
Reply to  Kas

”kõiki kadunud inimesi pole vaja avalikult otsida” – ajalehel tundub sama loogika olevat.