Sügisest peab olema lasteaia- või hoiukoht tagatud 1,5-aastastele

Tõrukese lasteaed on erirühma jaoks arhitektuuriliselt parim, sest rühma pääsemiseks tuleb käia vaid paar trepiastet. Arvo Tarmula

Haridusministeerium plaanib maimikute hoiuteenuse muuta haridussüsteemi osaks, et toetada 1,5-3-aastaste laste üldoskuste arengut. Kohalikud omavalitsused peavad aga peredele tagama lasteaia- või hoiukoha alates lapse 1,5-aastaseks saamisest, kui vanemad seda soovivad, kirjutas ERR.

Kuigi alusharidus jääb ka edaspidi vabatahtlikuks, on kohalikel omavalitsustel kohustus tagada lasteaiakoht kõigile 1,5-7-aastaste lastele, kelle vanemad seda soovivad, sh ka keset õppeaastat, kui pere ühest omavalitsusest teise kolib.

Eapiir on seetõttu 1,5 aastat, et siis lõppeb vanemahüvitise maksmine ja vanemad peavad sageli tööle naasma. Kui aga vanem peaks soovima tööle minna enne lapse 1,5-aastaseks saamist, tuleb tal lapsehoiu kulu täielikult ise katta. Sellest vanusest edasi tuleb aga lasteaiakoht või vanema nõusolekul lastehoid igal juhul tagada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments