Aasta loom on pruunkaru

Andra Kirna

andra@le.ee

Karu. Foto: Kaarel Tammann

MTÜ Aasta loom valis 2022. aasta loomaks pruunkaru. Karuaasta avatakse rahvusvahelisel karupäeval, 23. märtsil Tallinna loomaaias.

Keskkonnaagentuuri peaspetsialisti Peep Männili sõnul võiks Läänemaal olla ligi paarkümmend karu, millega Läänemaa on karudega hõredaimalt asustatud piirkond riigis. Eestis on karu arvukus tasapisi kasvanud ja asurkonna seisundit võib pidada väga heaks.

Aasta looma valiva MTÜ hinnangul tihenevad inimese ja karu kokkupuuted, mistõttu peame mõistma suurkiskjate olulisust ja tundma nende eluviise – kas peaksime metsa minnes karu pelgama ja kuidas teda kohates käituma. Et pruunkaru on inimpelglik, pigem öise ja varjulise eluviisiga kiskja, ei näe teda looduses tihti. Karuaasta üks eesmärke ongi karude elust ülevaate andmine.

Karuaasta tegemistel ja karudel saab silma peal hoida Looduskalendris ja Natouresti kodulehel karublogi jälgides. Maist oktoobrini töötab ka RMK karukaamera.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments