Rõuma kiiruskaamera alustab tööd

Kiiruskaamera Lihulas. Foto: Urmas Lauri
Kiiruskaamera. Foto: Urmas Lauri

Täna, 27. detsembril alustab tööd Lääne-Nigula vallas Rõuma külas asuv kiiruskaamera.

Kaamera seadistus- ja häälestustööd on tehtud ning liikluskorraldus on viidud vastavusse uute oludega. Kiiruskaamera asub Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 44,7 kilomeetril ja mõõdab kiirust Haapsalu poolt Tallinnasse suunduvatel sõidukitel.

Kiiruskaamerad aitavad vähendada lubatud sõidukiiruse ületamisi liiklusohtlikes kohtades, mis omakorda aitab vähendada liiklusõnnetuste arvu ja nende raskusastet. Lisaks aitavad kiiruskaamerad kontrollida sõidukijuhtide liikluskäitumist.

Eesti riigimaanteedel on 67 mõõtekabiini, millest viies on võimalik kiirust mõõta mõlemas suunas. Lisaks on Transpordiameti kasutuses kaks mõõtekabiini Tallinna linnas. Kokku on Eestis 69 kiiruskaamera mõõtekabiini. Mõõtekabiinides on Transpordiametil kasutada 44 mõõtesüsteemi, mida paigutatakse aeg-ajalt ümber.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lonni
11 kuud tagasi

Kas Rõuma kaamera asub Jaakna külas?

hoopis
11 kuud tagasi

lihtsam on rahustada liiklust kui paigutada maanteedele iga 500 m järel nn. surnud miilits

enn
11 kuud tagasi
Reply to  hoopis

ega’s eesmärk ei ole “liiklust rahustada”, rumaluke. eesmärk on ikka kassat täita! maailmas on väikelinnasid, mille eelarve täitub suures osas liiklustrahvidest, peame tsiviliseeritud maailmale ju kuidagimoodi järele jõudma.