Erkki Bahovski: hübriidsõda Valgevene moodi

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Esmaspäeval pingestus ootamatult ja kiiresti olukord Poola–Valgevene piiril, kui Valgevene võimud hakkasid Poola ajama tuhandeid migrante.

Poola saatis migrante tõkestama sõjaväe ja sestpeale on sealne asjade seis püsinud plahvatusohtlikuna.

Muidugi, päris ootamatult see kriis esmaspäeval ka ei saabunud. Varem oli Valgevene pressinud migrante Leetu ja vähemal määral Lätti. Samuti polnud migrantide teelt kõrvale jäänud Poola.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Kirute venelaste õppusi valgevenes,Lukasenkot migrantide piirile toimetamises jne. Miks ei räägi NATO õppustest Mustal merel vene piiride vahetus läheduses ? Poola piiril põgenikud Iraagist kus on ju nüüd täiseti demokraatlik kord,ameeriklased ise viisid sinna ?? Kõiges selles migrantide kriisis on süüdi tegelikult see haige lääs kes praegu oigab.Kõigepealt pommitame inimeste kodud puruks,tapame hulgaliset inimesi sh.naisi lapsi ja kõike seda demokraatlike inimõiguste nimel. Meie poliitpropagandistile ei meeldi tegelikkusest rääkida ega kirjutada sest siis kaotad töö,lugupidamise sest hästi makstakse vist ainult hirmu ja õudu külvamise eest ?

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Ei ole vist isegi Brüsselis enam eriti neid kes sisserändajaid veel igatseksid. Üsna vaikne ja hirmul on see seltskond, Trumpi oli hea naerda müüride ehitamise jutu pärast, sest iga “tark” inimene ju teadis, et maailm saab muutuda vaid veel avatumaks. Loomade aedadest oleme okastraadi kokku korjanud, sest ei ole piisavalt humaanne, aga inimeste pidamiseks käib küll, sest müüre ei jõua nii ruttu ehitada. Brüsselis on uus mood – rohepööranemine, st rohelisemaks muutumisena välja pakutud asjad mis ei kahanda vaid pigem kasvatavad survet keskkonnale. Sügavat muret (europoliitikute lemmikväljend)teeb aga see, et asjad mida migratsiooniga või rohepöördega lahendama peaks ongi edasi lahendamata.… Loe rohkem »

Eesti riigi ülesanne nr.1 on piiride kindlustamine
2 aastat tagasi

Hübriidsõda Valgevene ja Brüsseli vasakpoolsete moodi, mille eesmärk Lukašenka poolt on lõhestada EL-i, ja Brüsseli marksistide eesmärk on kaotada rahvusriigid segades nende põlisrahvad võõraste vaenulike sissetungijatega.

ja kes
2 aastat tagasi

sellest jutust margariini leiva peale sai