Uuest nädalast koroonatestiga üritustele ei pääse

Elen Freivald

elen@le.ee

2019. aasta HÕFFi avamine. Foto: Markus Sein

Esmaspäevast kultuurikeskuse saali enam negatiivse testitulemusega ei pääse.. Foto: Markus Sein

Esmaspäevast pääseb kohvikusse ja kontserdile ainult vaktsineerimis- või viiruse läbipõdemise tõendiga, negatiivne testitulemus enam arvesse ei lähe.

Muudatus piirab vaktsineerimata inimeste ligipääsu avalikele üritustele nagu meelelahutus, kultuur, sportimine, huvitegevus ning ka toitlustusasutustes kohapeal söömine ja joomine.

Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi ei osanud eile veel öelda, kuidas uued piirangud kultuurikeskuse tööd mõjutama hakkavad, sest seda arutatakse neljapäeval.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olen
2 aastat tagasi

ohmud lollitavad ullikesi märatsema
Viies kolonn tegutseb julmalt ning vabalt!
Kapo vaikib

Kodanik
2 aastat tagasi

Kas gümnaasiumi lõpetanu ülikooli sisseastumiseksamitele ikka pääseb veel? Või tühistab valitsus varsti ka haridusdokumendid?

On küll juuuu
2 aastat tagasi

Lamepealiste vingu ja kiunu on alati naljakas kuulda ja näha… 🤪

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Niisugune otsus oleks tulnud juba siis kui vaktsineerimis võimalused vabanesid vastu võtta !
Kas tahate tõesti olekorda nagu lätis komandandi tundi jne.või loodate,et looduslik valik teid säästab ?

K.s
2 aastat tagasi

Mida kaka järgmiseks välja mõtleb? Keelab väljaskäimise vaktsineeritutele???

Maakas
2 aastat tagasi

Kas miski korraldus on kõrgemal seisev otsus kui näiteks põhiseadus? Kuidas on võimalik seaduslikult keelata tervel inimesel kuhugi minna samas kui haigeid vaktsineerituid üldse ei piirata ja nakkus levib hoogsalt. Vastuoluline on ka see, et negatiivne test sobib meditsiiniasutustes ja koolides, aga ei sobi kohvikus. Mis imeasi see kohvik siis nüüd on? Ma soovin ka juristide ja advokaatide seletust, kas selline tegutsemine on ikka seaduslik. Ma kahtlen selles.

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

kuule valimistel võid isegi ilma maskita käia. Siis pole see tervis kellegile oluline, peaasi, et hääli annad neile.

noh
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

kuule, aga vaktsineeri ennast parem ära, siis ei ole vaja siin selliste igavikuliste küsimustega teistele närvidele käia. Ja siis käi kus tahad. Aga see krdi lõpmatu vingumine võiks ükskord ära lõppeda.

To noh
2 aastat tagasi
Reply to  noh

Minu keha kuulub ainult mulle ja kui ma ei soovi anda seda meditsiiniliste katsetuste läbiviimiseks, siis nii ongi. Muide, katsealustele makstakse katses osalemise eest tavaliselt väga korralikult, aga meil ei anta kirsturahagi, kui sa vaktsiini tagajärjel mingil põhjusel sured. Veel hullem, meil öeldakse, et see surm oli ajaline kokkulangevus. Igatahes on ravimitootjad praeguseid nn vaktsiine väga odavalt katsetada saanud.

Nils
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Täis pask siin ikka kirjas, see viirus on meil siin ringi jooksnud ja inimesi tapnud ligi kaks aastat juba. Tundud just selline inimene olevat kes selle aja jooksul ei ole tahtnud maski kanda ega ka kindlasti mitte mingit vaktsiini saada ja nüüd jooksed juriste ja advokaate omale sebima sest sa ei saa kohvikusse minna???????????
VAATA PEEGLISSE JA MINE VAKTSINEERIMA,
KUI EI, SIIS PALUN PANE OMA PILU KINNI ÜKSKORD JUBA

Kübe
2 aastat tagasi

Täpselt nagu kui riik otsustaks, et kõik peavad tõestama, et nad ei ole rasedad aga rasedustest ei kõlba aga kõlbab 5 kuud tagasi ostetud kondoomide ostutsekk. Lollidemaal elame.

Statistik
2 aastat tagasi

Asi on juba kontrolli alt väljunud – isegi keskmeedia ei julge tunnistada, et nii haigestunute kui surnute seas on võrdselt süstituid ja mittesüstituid!
Miks peab inimene tõestama, et on inimene!!
Maha mõttetu valitsus!!!!

hehee
2 aastat tagasi
Reply to  Statistik

kuule, jaga oma suurepärase info allikat ka- kust selline statistika?
Mina, muuseas arvasingi, et vaktsineerimine ei hoia surma ära. Kui inimene on nii loll, et ta ei saa vaktsineerimise vajalikkusest ja mõttest aru, siis ei olegi tal vaja oma rumalat nägu avalikel üritustel ja kovikutes üldse näidata.

Huvitav
2 aastat tagasi

Valitsus hoolitseb vaktsineerimata inimeste eest, et need nakkust ei saaks vaktsineeritute käest. Kuna vaktsineeritud testi ju tegema ei peaks ka, kuid viirust võivad levitada ikkagi, siis on see Kallas ikka tublilt teema käsile võtnud ja asunud vaktsineerimata inimeste kaitsele. Tubli peaminister! Pole meil vaja nende köhivate vaktsiini saanutega ühes ruumis viibida.

Mmhm
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Kusjuures täpselt minu mõte! Aga kui vaktsineeritud omavahel viirust levitavad ja haigestuvad, siis pole neil enam kedagi süüdustada ja heal juhul aitab see haigete arvu kõigest pooles osas vähendada (kui vaktsineerimata inimesed enam viirust ei saa).

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Mmhm

Järelikult tuleb tunnistada, et oleme ülekohtused olnud meie kulla peaministri suhtes. Tema üritab meiesuguseid kaitsta, aga me veel sõimame peale. Matsid jäävad ikka matsideks. Aga ei saa mina ta jutust ju kohe aru, et mis eesmärgiga ta midagi teeb.

Jenkem
2 aastat tagasi

Jah las vaktsineeritud nüüd käivad vabalt ringi tassivad levitavad ja nakatavad, hämmastav läbikukkumine nii vaktsineerimise osas kui ka üldises plaanis