Tänavuse MAFFi võitis film mesilaste väljasuremisest

Võidufilmi vastuolud: kuigi pereisa peab mesilaste väljasuremise tõttu ise pintsliga õisi tolmeldama, pritsib ta taimi ka mürkidega. Foto: MAFF

Võidufilmi vastuolud: kuigi pereisa peab mesilaste väljasuremise tõttu ise pintsliga õisi tolmeldama, pritsib ta taimi ka mürkidega. Foto: MAFF

Matsalu 19. loodusfilmide festivali parimaks linateoseks valis žürii Rootsi filmi „Maa: Helitu”, mis jutustab loo mesilaste väljasuremisest.

Festivali korraldaja Silvia Lotmani sõnul tekitas võidufilm publiku seas suurt poleemikat. „Kellele meeldis, kellele ei meeldinud,” ütles Lotman.

Korraldaja tõi välja, et tavaliselt eeldatakse, et kui on loodusfilmide festival, on ka võitja klassikaline loodusfilm, tänavune aga keskendub hoopis keerulisele keskkonnaprobleemile.

Režissööride Mikael Kristerssoni, Åsa Ekmani ja Oscar Hedini seitsme aasta jooksul valminud linateos jutustab loo sellest, kuidas Hiina Sichuani provintsis Hanyuani orus on mesilased pestitsiidide ja monokultuuride kasutamise pärast välja suremas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lähevad mesilased
2 aastat tagasi

lähevad ka hiinlased ja me kõik takkajärgi