Kolmandik Vormsi kooliperest nakatus koroonaviirusega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Vormsi kool. Arvo Tarmula

Pisike Vormsi kool jäi selle nädala algusest distantsõppele, kui selgus, et kolmandik lapsi ja lasteaed-põhikooli töötajaid on koroonaviirusega nakatunud.

Seni koroonast puutumata jäänud veidi üle 400 elanikuga saare nakatumisnäit kihutas 16. septembril Eesti tippu – see kerkis üle 5000 ajal, kui Eesti keskmine on 439. Täpselt samal päeval tegi valitsus põhimõttelise otsuse kaotada saartel maskikandmise kohustus ja leevendada piiranguid, sest saartel on nakatumise näit madal ja vaktsineerituid palju. „Loodan, et see peab olema mingi infonihe. Vast ei olnud neil sel ajal veel Vormsi kohta infot, eriti kui arvestada saarte lukku panekut ja peaaegu et paranoilist suhtumist saartesse eelmiste lainete ajal,” ütles Vormsi kooli direktor Age Hälvin Lääne Elule.

Eilseks oli seni koroonast puutumata jäänud saarel viirusega nakatunud 11 vormsilast. 19 kohapeal koolis käiva õpilasega Vormsi koolis oli eilseks kümme haiget – kuus

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jens
2 aastat tagasi

Vormsi kogukond on hakanud lõhestuma : püsielanikud ja rikkad-ilusad linnast. Neil plaan valitseminegi oma tarbeks keerata. Ju tihedama praamigraafikuga ilmub võimsam koroonagi.

Oijah
2 aastat tagasi

Kas pole imeline “juhuslik” kokkulangevus, kui idee käidi välja, et võiks mõnel saarel piirangud kaotada, aga näe hoidke ikka piiranguid edasi, ei me saa kaotada.

Arvos
2 aastat tagasi

Koolid avatuks-koolid avatuks!

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

See oli sarkasm kui tekkis kahtlus.

...
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

värisev hiireke

vormsilane
2 aastat tagasi

Kui Vormsi liidetakse Keskerakonna initsiatiivil mõne mandri koviga, siis saab selliseid “infonihkeid” kogeda iga natukese aja tagant, sest jääb lihtsalt kahe silma vahele. Ei oota seda päeva.

Kuidas Sa vormsilane….
2 aastat tagasi
Reply to  vormsilane

….niiiiiiiii rumalat juttu saad ajada? Järelikult Sa pole vormsilane. Või oled nädalavahetuse vormsilane. Võõrad toetavad võõraid. Loe avatud vormsi lubadusi ja mõtle hoolega, kelle platvorm liidab Vormsi ühel hetkel Haapsaluga! Siiani pole need inimesed, kes kandideerivad Sinu nimetatud liidus, liitnud Vormsit veel kellegiga – see on nende Kodu! Aga see juhtub nii või naa võimu vahetudes. Päikest ja rõõmsat meelt!

vormsilane
2 aastat tagasi

Kui ei räägi sulle meelepärast juttu, siis ei ole vormsilane? Ei imesta, et Vormsi kogukond lõhestunud on.

...
2 aastat tagasi
Reply to  vormsilane

Ah, kus see meie maal lõhestunud enam pole. Terve rahvas on eri leeridesse asunud. Lugedes kommentaariume, siis kõik on nii krdi takpead ja kellegi teise arvamus üritatakse kohe maha teha. Egas see praegune president on ju ette ka näidanud tee, kui jaotab inimesed Pearudeks ja Andresteks, headeks ja pahadeks jne. Paljud kiidavad seepeale takka ja paljud ei kiida. Kole lugu see meie rahvaga on juhtunud. EKRE valijad pidid poetagused joodikud olema ja vaktsiinile ei ütlejad koguni lamemaalased sootuks . Päris pöörane end nii teistest paremaks pidada ja end välja elada.

Mandrimees
2 aastat tagasi
Reply to  vormsilane

Ja see on nüüd küll täiskasvanulik kokkuvõte “Kuidas Sa vormsilane….” kirjale. Mina loen välja hoopis midagi muud kui Sina. Aga eks erinevatel inimestel pigistab king erineva koha pealt

Üks kohalik
2 aastat tagasi

Kui sa saarele elama asusid, olid ka tollastele püsiekanikele võõras. Valla liitmise tulemusena teise kov-ga ei saa midagi hullemaks minna, vald on ammu juba haldussuutmatu, kui lugeda avaliku dokumendi registris olevaid riigi mitmete ametkondade ettekirjutusi vallale.