Läänemaa keskmine palk tõusis

Elen Freivald

elen@le.ee

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Läänlaste keskmine brutopalk on tänavu hüppeliselt tõusnud. Statistikaameti andmetel oli teise kvartali keskmine brutopalk Läänemaal 1294 eurot, mis on 151 eurot rohkem kui aasta tagasi.

Statistikaameti analüütiku Argo Tarkiaineni sõnul võimaldab palku tõsta kasvanud tööjõu tootlikkus.

Haapsalu uksetehase juhi Ago Soomre sõnul on ettevõtte palga kõikumised tugevalt mõjutatud ka koroonaviirusest. „Koroona esimese ja teise laine aastal töötasu ei kasvanud, kuna ka ettevõtte müügikäive varasemate aastatega võrreldes vähenes. Sel aastal on tööd palju ning palgatõus toimub väljakujunenud praktika kohaselt,” ütles Soomre.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Varoona
2 aastat tagasi

Peale maksude ja hindade ei tõuse siin enam midagi, kui, siis mõnikord harva.😄

Nojah aga
2 aastat tagasi
Reply to  Varoona

Küsida tuleb! Iseenesest muidugi aeglane tõus.

Spetsialist
2 aastat tagasi

Näe, kirjutasin end lõpuks valda sisse ja kohe läks keskmine üles!

Amm
2 aastat tagasi
Reply to  Spetsialist

Sama 😁

No nii..
2 aastat tagasi

Lollpea oled.

Pamp
2 aastat tagasi

Mida jutt. Uksetehas oli üks esimesi kes töötajaid koondas ja riigilt abirahasid küsis ning sai ka. Teine oli Laine, kes nüüd uue nime all õitseb ja vanu teenuseid pakub kirve hinnaga. Kolmas oli Framare, kellest pole mõtet üldse rääkida. Nõukogude Liit Paralepa metsade vahel. Igatahes, kui viimati seal 5a tagasi käisin tuttavat vaatamas, siis toad olid nagu nõuka ajal, telekas toas oli veel kineskoobiga 20aastat vana junn.