Lääne praostkonna Missio-nädal rääkis vabadusest

Andra Kirna

andra@le.ee

Samuel Reinaru esituses kõlas Tõnis Mäe „Palve”. Foto: Andra Kirna

Eesti eri kristlike kirikute esindajate ühispalvet alustas piiskop Tiit Salumäe. Foto: Andra Kirna

Valge Daami ajaga konkureerinud Missio- ehk kuulutusnädal juhtis ilmalike asjade kõrvale tähelepanu ka usuelule.

Deviisi „Rõõm vabadusest” all peetud Missio- ehk kuulutusnädalaga märgiti 30 aasta möödumist Eesti taasiseseisvumisest ja esimesest Missiost. Missio-nädala ettevõtmised ulatusid Läänemaa kõrval ka Pärnumaale. Peeti arvukalt jumalateenistusi, palvusi ja kontserte, oli ka lastelaagreid, palverännakuid, vestlus- ja kinoõhtuid.

Kõike rahvarohkem ettevõtmine oli ilmselt reede õhtul kristlike mootorratturite klubi Gospel Riders Estonia ja Haapsalu motoklubi Müristaja eestvõttel toimunud lipusõit. Paarisaja mootorratturi saatel Haapsalu lossiplatsile jõudnud 30 Eesti lipu ja piduliku tseremooniaga tähistati Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäeva.

Tähelepanuväärne oli reedene misjonikonverents Haapsalu Jaani kirikus. Konverentsi esimeses pooles kõlasid lühiettekanded, pärastlõunane aeg kulus aga rühmatöödele, kus vaimulikud ja koguduste aktiivsemad kaastöölised jagasid oma kogemusi.

„Konverents läks igati korda,” ütles EELK misjonikeskuse juht Leevi Reinaru. „Meie praost saatis kutsed kõigisse tosinasse EELK praostkonda, kutset võtsid kuulda umbes pooled praostkonnad,” lisas ta.

Konverentsil rääkis usuteaduse instituudi religioonisotsioloogia õppejõud Liina Kilemit oma religioonisotsioloogiliste uuringute valguses kristliku kuulutuse väljakutsetest. Ta tõi välja kolm peamist kogudustega liitumise põhjust: soovi usu abil põhjendada oma kogemusi ja maailmas toimuvat, kogeda osadust ja teiste inimeste häid eeskujusid ning otsida vastust küsimusele: miks minuga on midagi juhtunud ja kuidas edasi?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jevro
2 aastat tagasi

mis iseseisvusest te räägite, punased viisnurgaga lipud on nüüd sinise viisnurkadega lipu vastu välja vahetatud. küüditamine käib endise hooga edasi 🙂 säh sulle vabasust

ususõjad käivad ju edasi
2 aastat tagasi

näha on jah mis moodi seda missionitööd seal iraagis liibüas läbi viiakse ja vabasust maale tuuakse.

nalja number
2 aastat tagasi

ei noh – kui seitsmesaja aastase orjaöö läbiviijad on nüüd hakanud vabadusest rääkima, siis tuleb seda äärmeise ettevaatlikusega suhtuma

kui
2 aastat tagasi

lugeda seda jama , siis on tunne et see õhk, millega seda jama müüakse saab kunagi ikkagi varsti otsa õnneks