Suvelugemisel osales rekordarv lugejaid

Elen Freivald

elen@le.ee

Lastekirjanduse tutvustaja Krista Kumberg ja Haapsalu raamatukogu juht Jaanus Kõuts mullu väikeseid lugejaid tunnustamas. Foto: Arvo Tarmula

Lastekirjanduse tutvustaja Krista Kumberg ja Haapsalu raamatukogu juht Jaanus Kõuts mullu väikeseid lugejaid tunnustamas. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu lasteraamatukogu korraldatud suvelugemise lõpetamisele kutsuti 75 väikest lugejat, kellest kolmandik oli Ridalast.

Neljandat aastat toimunud suvelugemises osalesid tänavu kõik Läänemaa raamatukogud. „Kõige külastatavam raamatukogu oli ikka Haapsalu,” ütles Haapsalu lasteraamatukoguhoidja ja lastekirjanduse tutvustaja Krista Kumberg. Lugejaid oli ka Taebla, Liivi, Oru, Asuküla, Risti ja Ridala raamatukogudest.

Osalejate arv on aasta-aastalt kasvanud. Kui esimesel korral lõpetas suvelugemise 12 last, teisel ja kolmandal aastal 60 ja rohkemgi, siis tänavu lausa 75.

Juuni alguses said kõik suvelugemises osalejad raamatukogust passi, kuhu oli märgitud 30 soovitatud teost. Raamatud tuli läbi lugeda 19. augustiks. Kumbergi sõnul oli enamik lugejaid teisest kuni viienda klassini. „Üks laps, kes läheb alles sügisel kooli, luges samuti vapralt oma õega kaasa,” lisas ta.

Iga osaleja sai valida sobiva raskusega raamatu: tublile, edasijõudnud ja vilunud lugejale. „Kui nüüd ausalt öelda, siis kõige loetavamad olid õhemad raamatud,” ütles Kumberg naljatades. Ta lisas, et suvelugemise lõpukuupäev lähenes liiga kiiresti, mistõttu osalejad leidsid, et paksu raamatut enam läbi lugeda ei jõua.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments