Galerii: Kasari kahe silla jooksule tuldi üle Eesti

Kasari kahe silla jooks. Foto: Kristi-Carolina Reinmaa
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Kasari kahe silla jooks. Fotod: Kristi-Carolina Reinmaa ja Angelika Puda.

Neljapäeval, 26. augustil toimus Lõuna-Läänemaa spordi jaoks ajalooline sündmus, mil esimest korda toimus Kasari kahe silla mälestusjooks. Sportlasi oli tulnud üle Eesti ning jooksu korraldajateks oli Lääneranna Vald ja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi.

Võistluse avasõna lausus viimane Kasari Kooli direktor Maidu Leever:” Kui kool 150 aastat tagasi asutati, oli seal kümme last. Kui kool mõned aastad tagasi suleti, siis oli neid üheksa.“ Koolist on sirgunud ka absoluutsed Eesti tippjooksjad.

Osalejaid oli üheteistkümnest eri Eesti paigast. Kaugemalt näiteks Tallinnast, Viljandist, Kiviõlist. Ka meie oma kodukant, kuni Pärnuni välja. Osalejate hulgas olid kõigi Lõuna-Läänemaa nelja kooli lapsed – Lihula, Kõmsi, Virtsu, Metsküla.

Start anti vana Kasari silla alguses ja politsei turvamisel joosti uuele sillale, ringiga vanalt sillalt stardi alguspunkti tagasi. Täpsed jooksukellad näitasid trassi pikkuseks ühe miili. Lisaks olid kõik jooksud väga huvitavad, mil esikolmikukarikad jagati nii mõnelgi korral sekundiliste vahedega.

Kasari koolis on õppinud-treeninud ka paljud Eesti noorte meistrid erinevatel kergejõustikualadel. On sportlasi, kes ennast edukalt näidanud ka kunagistel NSVL noorte meistrivõistlustel. Kohalik Lõuna-Läänemaa kõigi aegade kergejõustiku edetabel näitab samuti Kasari koolilaste suurt hulka erinevatel kergejõustikualadel.

Kahe silla jooksuga soovisid korraldajad pakkuda võimalust osaleda erilisel jooksul, mil sportlased said end proovile panna üsna heal asfaltrajal ja väga keerulisel vanal munakividega kaetud 308 meetrise pikkusega vanal Kasari Sillal.

Kõige nooremate tüdrukute, 7-8 aastaste arvestuses võitis esimese Kasari jooksu Johanna Tšekenjuk, agaga 8.43. Teiseks tuli Kõmis Kooli jooksutüdruk Liisbeth Vridolin ajaga 8.56. Kolmanda koha karika pälvis Emily Alpius ajaga 11.06, kes  alustab sügisel Lihulas ka kooliteed. Tublid osalejad olid veel Luisa Reeps ja Cristina Rand.

Sama vanade poiste võistluse vastupidavam oli August Reinmaa, ajaga 8.08, kes alustab samuti Kõmsi kooliteed. Ainult kuue sekundiga kaotas Lihulas kooliteed alustav Kaarel Tšekenjuk 8.14-ga. Kolmanda koha sai ajaga 8.49 Karl-Herman Pikk. Tema tuli võistlema meie jooksule Saku vallast. Tublid olid ka Karl Laos, Romet Tšorni, Taavi Laos ja Kregor Murre.

Natukene vanemate, 9-10 aastaste arvestuses võitis tüdrukute jooksu Caroly Rand. Ainult ühe sekundiga kaotas talle Ketely Alpius. Ajad 10.03 ja 10.04. Trennikaaslased õpivad vastavalt Kõmsi ja Lihula koolides.

Poiste jooksu parim oli Lihula poiss Ardon Alesmaa ajaga 7.34. Hõbeda teenis Rasmus Agard Pärnust, ajaks 7.54 ja kolmanda koha karika sai Remo Tomingas ajaga 7.56. Tema kooliks on samuti Lihula Gümnaasium. Ka kõik teised teenisid aplausi ja medali: Karl-Markus Kärp, Pärtel Põhako, Henri Mänd, Ruud Laos, Kristjan Kolõtšev.

11-12 aastaste tüdrukute võistlusmaa läbis kiiremini Kertu Kärp Lihula Gümnaasiumist ajaga 7.32. Piirsalu sporditüdruk Sandra Vaher teenis 8.40-ga tubli teise koha.

Poiste jooksus läks kaksikvõit sõpradele Lihula koolist. Henry Kurnim sai ajaks 7.06 ja Karl Reinmaa 7.51. Metsküla spordipoiss Kaur Alanurm teenis kolmanda koha ajaga 7.53. Tublid olid ka Sander Mänd ja Raiko Tšorni.

Virtsu Kooli sporditüdrukud Kertu Kesküla ja Liis Kaisel jagasid 13-14 aastaste kaks esimest kohta. Kertule ajaks 7.44, Liis sai ajaks 8.23.

Poiste jooksus said kõik aja alla seitsme minuti. Võitis muidu Tallinnas elav, kuid Kirblas suvitav Uku Mesila. Talle esikoht ajaga 6.24. Sten Viidema Lihula koolist oli 6.42-ga teine ja Karl-Eerik Sarapuu Audrust kolmas ajaga 6.58.

15-16 aastaste neidude jooksu võitis Eerika Sarapuu. Audru sportlase tulemuseks oli 7.23.

Noormeeste hulgas sai Lihula Gümnaasiumi sportlane Timmo Kaasik võiduajaks 6.41.

Naisi tuli starti seitse. Kõige kiiremine läbis võistlusmaa Inga Kree Viljandist ajaga täpselt kuus minutit. Esikolmikusse mahtusid veel Audru jooksja Piret Bart ja Kirbla esindaja Kati Rooni. Ajad siin 6.56 ja 7.47.

Suure kiituse teenisid ära ka Reelika Bormann, Kairi Kruusaauk, Karmen Kruus, Svetlana Lurihh.

Meeste arvestuse esikoht läks Tallinna. Martin Murre läbis jooksumaa 5.40-ga. Kirbla oma mees Mirko Kruus oli 6.33-ga teine.Kolmanda koha eest võitlesid kõvasti vennad Laur ja Raul Oberschneider. Laur jäi napilt peale. Ajad siin 7.08 ja 7.32

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
2 aastat tagasi

Te seal Lihulas olete kauakestvalt ära keeranud

Valve Ülenaaber
2 aastat tagasi

Suur valimiseelne propaganda käib.
Iga liigutus tuleb suurelt välja mängida… Kuna teised ei kajasta keskpäraseid tulemusi, siis tuleb oma saba ise tõsta. Läheb juba väheke liiale