Vormsi tähistas Olavipäeva

Vormsi talumuuseumi õuel kostitati külalisi hea ja paremaga. Foto: Egon Erkmann
Vormsi talumuuseumi õuel kostitati külalisi hea ja paremaga. Foto: Egon Erkmann

29. juulil tähistati Vormsil Olavipäeva, mille traditsioon on kestnud juba 31 aastat. Lisaks on Vormsil eri kultuurisündmustest võimalik osa võtta kuni laupäeva õhtuni.

Kui eelmisel aastal pandeemiapiirangute tõttu vormsirootslased Vormsit külastada ei saanud, siis nüüd võeti Olavipäeva tähistamisest jälle osa.

Päeva tähistamise keskmeks olid Vormsi kirikus peetud jumalateenistus ja kontsert ning Vormsi talumuuseumis toimunud kogukonna koosviibimine.

Reedel, 30. juulil toimusid Hullos tasuta kontserdid. Laupäeval, 31. juulil toimub Rälby laat ning õhtul ansambli Puuluup kontsert Vormsi rahvamajas, mis on vormsilastele ja külalistele samuti tasuta.

Olavipäeva traditsioon algas 1990. aastal, mil taastatud Püha Olavi kirik taaspühitseti. Neil päevil said vormsirootslased uuesti külastada oma kodusaart, kust lahkuti 1944.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments