Aivo Paljasmaa: Sukles pääses napilt ratsamonumendi rajamisest

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Just selliste sõnadega helistas mulle vahetult pärast Katrina Lehise olümpiapronksi võitu üks mu sõber. Haapsalus pole tõesti uhket ratsamonumenti. Aga kujutage ette, kui meie läbi aegade edukaim mõõganaine oleks Tokyos kuldmedali võitnud, siis kuidas meie väikelinn teisiti oleks saanud omalt poolt tähistada, õigemini märgistada. Ikka võiduka amatsoonina, mõõk vasakus käes (Lehis on vasakukäeline).

Sukles on tegelikult kõva ja julge mees. Vahetult enne kohalikke valimisi kolkalinna peatänav üles künda näitab tema ettenägelikkust tuleviku suhtes. Vastasel korral oleksime varsti kõik sumbunud oma konnatiiki. Nüüd on aga lootust, et Haapsalugi saab endale väärika peatänava.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
onu Paljasmaa,
2 aastat tagasi

saa kaineks! ah et linnapea on kõva ja julge mees, et keset kõige kuumemat turismihooaega ja enne valimisi lõpuks tegusid tegema hakkas. jutumärkides muidugi.

Chr
2 aastat tagasi

Hea et autorihärra rattaga sõites püsti jäi mõni aeg tagasi peatänaval inimeste vahel vääneldes…, vänged eeterlikud pilved järel…

uhh
2 aastat tagasi

LEHISE allee on juba olemas Haapsalust Mägari järvedeni, nüüd põhjust see korda teha!

Kangro
2 aastat tagasi

Võibolla oleks tõesti sobiv ja ilus, kui Haapsalus oleks Suklese monument, nt mõõgaga käes vms. Ta on ikkagi väga teenekas inimene siin.

paljas porgand
2 aastat tagasi
Reply to  Kangro

Loll jutt suhu tagasi , eks .

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Miks meie elu ei liigu tempokalt edasi sest kõik meie juhtoinad hoiavad kahe käega toolist st.võimust kinni aga iga suurem või väiksem muudatus paneb konnatiigis vee loksuma !
Miks olid leedukad meist vene ajal edukamad sest nad astusid massiliselt
komparteisse ja iga mahavõetud uuendusmeelse direktori asemele pandu jätkas eelmisega samas vaimus kartmatult edasi.
Eestl kõrge poliitik ennem kui midagi otsustab vaatab jänkide siis Brüsseli poole ja rahuliku elu huvides jätabki otsuse tegemata !
Kas see mis toimub praegu presidendi valimise-määramise ümber onngi meie vaimse arengu ülem piir või lihtsalt kõrgema juhtkonna meditsiiniline probleem ?

ei ole
2 aastat tagasi

kõigile huumorimeelt antud. Aga kui ratsamonument siis ratsamonument. 🤔😉

aivo paljas
2 aastat tagasi

Sügav kummardus auväärse Suklese ees!

Mõtle nendele,
2 aastat tagasi

kellede elutöö on varju jäänud. Arvan , et iga normaalne inimene ei ole nõus sellega, et talle mingi allee või skulptuur püstitatakse. Auahne välja arvatud. 21 sajand ju praegu. Ratsamonument skulptuuri alaliigina algatasid ju roomlased antiikajal ja see näitas enamjaolt isikukultust.

Varoona
2 aastat tagasi

Kas Teis (Mõtle nendele) räägib kadedus või rumalus? See on austus tehtud töö eest. Olümpiamedaleid ei saada iga päev.

Ei ole kumbagi
2 aastat tagasi
Reply to  Varoona

Pean lihtsalt palju teisi asju elus tähtsamateks, kui OM. See on minu arvamus . Ja ka seda, et tänapäeval võiks sportlase tänamine olla teisel kujul. Igasugune heategu peaks olema meie mälus, mitte monumendis. Muidu tuleb see ainult siis meelde, kui näed ratsamonumenti ja jälle ununeb aastateks. See on tagasiminek. Lõpetasin, tänan tähelepanu eest!

Austus
2 aastat tagasi
Reply to  Varoona

küll, aga Lehise kujutamine pronksratsanikuna hobuse seljas on koomiline ja liig, mis liig. Varoonale- austamisviise on palju, palju.

Majaomanik
2 aastat tagasi

Sukles tubli mees,sobiks presidendiks ,targa mehena ta muidugi selle palaganiga kaasa ei läheks.Küllap ta peab Katrinat vääriliselt meeles.

Tagasihoidlik
2 aastat tagasi

Tänase seisuga, kus Eesti epeenaiskond on jõudnud finaali, tuleb vististi hakata mõtlema ratsamonumendi püstitamisele.

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  Tagasihoidlik

A mulle tundub praeguses olukorras suklesele ratsamonumendi püstitamine pisut overkill…

Ratsanik
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Misasja, miks Sukles peaks ratsamonumendi saama??? Loo autor kirjutab midagi muud

Päts
2 aastat tagasi
Reply to  Tagasihoidlik

Ega nad ratsutajad ei ole, et ratsa-monumenti vaja!