Virtsus põles kadastik, Laikülas pinnas

Pühapäeval kell 13.11 teatas möödasõitja, et Lääneranna vallas Virtsu alevikus põleb kadastik.

Kuiva ilma tõttu levis põleng kiiresti edasi ning hinnanguliselt põles umbes 500 ruutmeetrit kadastikku. Õnneks eluhooned ohus veel ei olnud. Päästjad kustutasid põlengu kell 14.32.

Samal päeval kell 15.16 said päästjad teate maastikupõlengust Lääne-Nigula vallas Laikülas. Päästjad tegid kindlaks, et tee ääres põles umbes 200 meetrit pinnast, mis tõenäoliselt süttis mootorsõidukist lennanud sädemest. Tulekahju kustutati koos kohalike inimeste abiga kella 15.46.

Maastikupõlengud võivad tekkida väga erinevatest põhjustajatest, kuid eeskätt on need ikkagi inimtekkelised – taolised maantee äärsed maastikupõlengud võivad kuival ajal alguse saada näiteks autoaknast välja visatud suitsukonist. Hoolimata vihmavalingutest on suur osa Eestist endiselt suure või äärmiselt suure tuleohuga piirkond, seega paluvad päästjad olla ettevaatlikud ja mõelda enne suitsukoni aknast välja viskamist või metsas lõkke süütamist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments