Noorte kergejõustiku meistrivõistlusted olid läänlastele edukad

Haapsalu KJK noored Simona Ladva, Gerda Kikas, Kevin Matteus, Karen Loorens. Foto: Kaja Ladva
Haapsalu KJK noored Simona Ladva, Gerda Kikas, Kevin Matteus, Karen Loorens. Foto: Kaja Ladva

Rakveres peetud Eesti 2021. aasta noorte kergejõustiku meistrivõistlustelt tõid läänlased neli medalit ja 20 kohta esikaheksas.

Poiste U14 vanuseklassis tegi suurepärase võistluse Kevin Matteus, kes tuli Eesti meistriks kuulitõukes ja võitis hõbeda kettaheites. Kuldmedali tõi 3kilose kuuliga tõugatud tulemus 13.18, kettaheites jäi parimaks tulemuseks 39.11. Kullamaa keskkoolis õppiv Matteus käib oma pere toel hoolsalt nädalas kolm-neli korda Haapsalus treeningutel.

Sama vanade tüdrukute teivashüppes võitis pronksmedali Simona Ladva, kes ületas kõrguse 2.50. Suurepärane oli ka tema kuulitõukevõistlus, kus ta tõuaks 2kilose raudmuna 11 meetri ja 92 sentimeetri kaugusele.

Teine U14 sportlane Gerda Kikas võib ka Eesti meistrivõistlused kordaläinuks lugeda. Ta tuli väga keerulisel kergejõustikualal, kolmikhüppes kümnendaks tulemusega 8.72.

Vägeva etteaste tegid meie tüdrukud aga kõrgushüppes. Nii Kikas kui ka Ladva ületasid 1.35 ja jäid jagama kaheksandat kohta.

U16 vanuseastmes võistlev Karen Loorens tegi väga head etteasted mitmel jooksualal. Parima tulemuse, neljanda jooksis ta välja 1500 meetri takistusjooksus, kus jäi ajaga 6.04,50 napilt esimesena medalita. Siledas 1500 meetris oli ta aga 18 startija hulgas kuues ajaga 5.20,42. Viienda koha sai ta aga 300 meetri tõkkejooksus, ajaks 50,85. Seega kolm jooksu kõik esikuuikus.

Kõiki sportlasi treenib Haapsalu kergejõustikuklubis Kaja Ladva.

Vanemate vanuseklasside sportlastest võistlesid südikalt Kaja Ladva õpilased Emma Kathrina Hein ja Annely Bankier.

Aastaid vabariigi tipus võistlev Hein võitis sellel aastal U18 vanuseastme odaviskes suurepärase tulemusega 43.95 hõbemedali. Teivashüppes tuli tulemusega 2.90 viies koht. Sama koha sai ta ka kuulitõukes, resultaadiga 12.31. Neiud tõukavad selles vanuses kolme kilost raudmuna. Kolm aastat tagasi Eesti noorte meistriks kõrgushüppes tulnud sportlane sai sellel aastal tulemusega 1.50 kümnenda koha.

Ühel kergejõustiku raskemal alal, 400 meetri tõkkejooksus tegid meie neiud vägevad jooksud. Hein oli ajaga 1.13,84 kuues. Annely Bankier aga jooksis välja aja 1.14,09 ja oli seitsmes. Lisaks võttis Bankier ette veel sprindialad. 100 m sprindis sai ta aja 13,76 ja 400 meetri jooksus 69,30.

Väga korraliku jooksu tegi U20 vanuseastme 2000 meetri takitusjooksus Trinity Õismets. Praegu Eesti naiste jalgpalli meistriliigas mängiv Vatla spordineiu sai ajaga 8.48,59 kõrge neljanda koha. Tema on aastaid esindanud Läänemaa kergejõustikuklubi ja treenis Jaanus Getreu käe all.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments