Noored kergejõustiklased tõid TV10 olümpiastardis poodiumikohti

Läänemaa edukad kergejõustikunoored Pärnu TV10 OS etapil. Foto: Kaja Ladva
Läänemaa edukad kergejõustikunoored Pärnu TV10 olümpiastardi etapil. Foto: Kaja Ladva

Maailmas ainulaadse kergejõustikuvõistluse TV10 olümpiastardi esimestelt etappidelt tulid pronksmedaliga koju kaks Läänemaa noorsportlast Simona Ladva ja Kevin Matteus.

Möödunud nädala jooksul toimus kaks etappi – üks Võrus ja teine Pärnus. Läänemaa noored kergejõustiklased olid esindatud treeneri Kaja Ladva eestvedamisel.

14. juunil Võrus toimunud võistlusel sai parima tulemuse Haapsalu põhikooli õpilane Gerda Kikas, kes 11-12-aastaste vanuserühmas saavutas kõrgushüppes neljanda koha hüpates 1,4 meetrit. „Meie kergejõustiklane kaotas medali ja ka esikoha vaid ebaõnnestunud katsete tõttu, ” ütles treener Jaanus Getreu.

Seitsmenda koha sai samuti Haapsalu põhikooli õpilane Elisabeth Kovtun tulemusega 1,34 meetrit. 13. koht kuulus Uuemõisa algkooli sportlasele Anna-Brit Aserile tulemusega 1,31 meetrit. Kõrgushüppes osales 68 sportlast.

Teivashüppes sai Haapsalu põhikooli sportlane Simona Ladva 13-14-aastaste grupis 12. koha tulemusega 2,31 meetrit. Sama vanusegrupi poiste võistluses saavutas Kullamaa keskkooli sportlane Kevin Matteus 18. koha tulemusega 2,61 meetrit.

Kuus päeva hiljem, 20.juunil osales TV10 sportlaskond teisel etapil Pärnus, kus noored tõid koju ka medaleid.

Kaks pronksivõitu saadi nii poiste kui ka tüdrukute vanema grupi kuulitõukes. Simona Ladva tõukas 12.46 ja Kevin Matteus 13.44 meetrit.

Jooksus medaleid küll ei tulnud, kuid hea tulemuse tegi noorema vanusegrupi 60 meetri tõkkejooksus Gerda Kikas, kelle aeg oli 10.69s, millega ta saavutas 18. koha. Elisabeth Kovtun oli 22. koha omanik, ajaga 10.81s. Kokku kummardus stardijoone taha 58 tõkkesprinterit.

Kolmas vabariiklik etapp toimub 29. augustil Tartus Tamme staadionil.

Sel aastal toimub noorte kergejõustikusari juba 50.korda.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments