Nõva koolitüli jõudis riigikohtusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kooli lapsevanemad Risto Kaasik (vasakul) ja Ivo Karindi on Nõva kooli eest aastaid tulihingeliselt võidelnud. Foto: Urmas Lauri

Kolm väikese Nõva kooli säilitamise eest võitlevat lapsevanemat pöördusid riigikohtusse, et see vaataks läbi ringkonnakohtu otsuse, mis jättis Nõva kooli õiguskaitseta.

Riigikohtu pressiesindaja Arno Põder ütles Lääne Elule, et kuna tegu on õiguskaitsega, siis tegeleb riigikohus sellega eelisjärjekorras. Lapsevanemate kaebus jõudis riigikohtusse läinud nädalavahetusel.

„Ootame, mis kohus

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nõvast
2 aastat tagasi

Kui lapsi ei ole, siis ei ole. Soovid ja tahtmised on iseasi, aga karm reaalsus vaatab vastu ja sellega peab arvestama.

Rikkis grammofon
2 aastat tagasi
Reply to  Nõvast

Ning mõtlemisvõime totaalne puudumine. Tead ka, kui palju LASTEGA peresid on juba käesoleval aastal Nõvale omale maamaja, kinnisvara vms. otsimas käinud? Seda tuleks võimalusena näha, mitte aga ise endale jätkuvalt vett peale tõmmata!

Reformide pooldaja
2 aastat tagasi

Kõigepealt tuleks nõval muuta rannajoont, kool on järgmine tähtsuselt.

karm reaalsus
2 aastat tagasi

Need kolm lapsevanemat peavad aru saama, et säärast pretsedenti ei saa sündida. Vastasel juhul võib sama asja ju rakendada kõikide väikeste maakoolide puhul ja mis siis edasi hakkaks saama? Jäävadki avatuks ka koolid, kus 1-2 õpilast??

karm karm reaalsus
2 aastat tagasi
Reply to  karm reaalsus

Need vallavolinikud peavad aru saama, et ühinemislepingut ei saa muuta seadust rikkudes. Sama asja võiks ju rakendada kõikide väikeste maakoolide puhul ja teha nad vanadekoduks ja mis siis edasi hakkaks saama? Jäävadki kõikjale vanadekodud ja surnuaiad + paar vallaametnikku?

Getter
2 aastat tagasi

Me kõik jääme vanaks…

rumalus!
2 aastat tagasi
Reply to  karm reaalsus

vallaametnikud võiks aru saada, et maailm muutub. 40-50 ruutmeetrised korterid kesklinnas ei ole koroonapiirangute tingimustes enam kuum, eriti kui paljud ettevõtted kodus töötamist soosivad ning lausa tagant tõukavad (saab kontoripinna üüri arvelt kokku hoida). selle uue reaalsusega tuleks arvestada ning seda ära kasutada, mitte sama laulujoru edasi ajada.

Nüüd
2 aastat tagasi

peab siis maarahvas endale kohtukaudu hariduse andmist taotlema. Kuhu me jöudnud oleme…?

Vaene Eesti......
2 aastat tagasi

Jube rikkad inimesed ikka, raha paistab nagu raba olevat.

hehh
2 aastat tagasi

huvitav neid kommentaare kohe lugeda – keda paneb muretsema koha tulevik, keda see, kellel kuipalju raha … aga juba vanarahvas teadis, et igaüks mõtleb oma rikutuse piires 🙂 vald kulutab meie kõigi st. maksumaksjate raha, teine pool ainult enda oma

rikutud hehh
2 aastat tagasi
Reply to  hehh

no näed, isegi tunnistad, et rikkad inimesed meil….

Kae
2 aastat tagasi
Reply to  rikutud hehh

Kui omapärane mõtlemine mõnel. See, et kulutatakse maksumaksja raha pole probleem, küll aga see, et keegi hoopis oma raha. Nii sots on vist küll nõme olla.

aga
2 aastat tagasi

Miks koolitüli artiklis pole mainitud kogu jama peaarhitekti Mikk Lõhmust? Tema selle korraldas ja boonuseks vaimuõõnsa kallase ametisse sokutas. Puhas tema käkk. Samas ta uute ümarate mõtete generaatori tulem on suisa tasuta saadaval. LE on Lõhmuse valimiskampaania ametlik partner?

mida iganes
2 aastat tagasi

maakoolid kinni ja kõik, ning raha linnas hariduse edendamiseks. hakake aru saama et tuleviku elu on linnades ja pakkige varakult kotte. maal võite suvitamas käia kui soovi on

nojah
2 aastat tagasi
Reply to  mida iganes

paraku nii ongi. maaelu pole vaja. aga mida hakata peale suvituskohas, kus puudub kultuurielu (mille keskus siiski kool siiani oli), ainult kohvik, pood ja sadam turiste ei meelita ning kui kõik kotte pakivad, kes siis suvitajaid teenindab? samas, keda see huvitama peaks …

enn
2 aastat tagasi
Reply to  mida iganes

ja kellele ning milleks siis sadamat vaja on?

kah teadja
2 aastat tagasi

need lapsevanemad lähevad kasvõi Haagi tribunalini välja oma õiguste kaitseks, vallaisad võiksid juba aru saama hakata, kellega tasub kakelda ja kellega mitte 🙂

see
2 aastat tagasi
Reply to  kah teadja

on ju selge, et Lõhmus käib maksumaksja rahaga väikese kogukonna vastu kohtus. Silmakirjalik eks vallavanem pole vist kuulnud, et ümber vallamaja pidavat juba liikuma valgete särkide ja mustade ülikondadega mehed. Maksumaksja raha laristamise eest tuleb nagunii kunagi tasuma hakata. Eks selleks ongi vaja proovida uuesti nimekirja teha, et midagi kinni mätsida- valla on ta ju sisuliselt suutnud investeerimisvõimetuks muuta.