Raudteejaamas kohtusid robotid ja Poola kultuur

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Johann Emil Klemmeri robot võlus žüriid oma lihtsusega ja tõi konkursi peaauhinna. Foto: Arvo Tarmula

Johann Emil Klemmeri robot võlus žüriid oma lihtsusega ja tõi konkursi peaauhinna. Foto: Arvo Tarmula

Poola kuulsaima ulmekirjaniku Stanisław Lemi 100. sünniaastapäeva puhul ehitasid Läänemaa noored Lemi loomingust inspireeritud robotid, mille seast žürii pühapäeval parimad välja valis.

Pühapäeva ennelõunal oli 31 innovatsioonikeskuse Innokas last ja noort raudteejaama lahtises paviljonis laudade taha üles rivistatud, et esitleda Lemi muinasjutu „Automateuse sõber” ainetel valminud 24 robotit. Noored robootikud pidid laua juurest laua juurde liikuvale žüriile selgitama, mis koht muinasjutus neid inspireeris, mida nende robot teeb, ja demonstreerima, kuidas see töötab.

„Väga kihvtid,” ütles žürii liige Katrin Reinmaa Lemi „Robotite muinasjutud” eestikeelsena välja andnud kirjastusest Päike ja Pilv. „Automateuse sõber”, mille järgi lapsed roboteid pidi ehitama, on üks raamatu 16st muinasjutust. Reinmaa sõnul oli žüriil keeruline laste tehtud roboteid paremusjärjestusse sättida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments