Piiskopilinnuse muuseum sai Euroopa muuseumite konkursil ära märgitud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu piiskopilinnus. Foto: Urmas Lauri
Haapsalu linnusemuuseum. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu piiskopilinnuse muuseum on tosina Euroopa muuseumi seas, mis 2021. aasta Euroopa muuseumite auhinnagalal esile tõsteti.

Neljapäeva õhtul kuulutati virtuaalgalal välja 2020. ja 2021. aasta Euroopa parimad muuseumid. 2021. aasta Euroopa muuseumiks kuulutati Hollandis, Leidenis asuv Naturalis Biodiversiti Centre, mis on üks Euroopa suurimaid loodusmuuseume.

Aasta muuseumi tiitli kõrval anti välja viis eripreemiat ja märgiti ära veel kuus muuseumi, nende seas ka Haapsalu piiskopilinnuse muuseum.

„Juba nominatsioon on kõva sõna, aga et me ka ära märgitud saame, seda poleks julgenud lootagi,” ütles linnusemuuseumi juht Kaire Tooming.

2021. aasta Euroopa muuseumi auhinnale kandideeris kokku 27 muuseumi Euroopa eri riikidest. Eestist oli nominentide seas lisaks Haapsalu linnusemuuseumile ka Eesti ajaloomuuseum Maarjamäe lossi ajalookeskusega.

Auhinda antakse välja 1977. aastast. Tiitlile saavad kandideerida eelkõige uued, äsja renoveeritud või ekspositsiooni põhjalikult uuendanud muuseumid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jalgrattur
2 aastat tagasi

Uhke muuseum tehti, aga jalgrattahoidjad koristati ära, külaline peab ratta toetama müürile. Üks rattahoidja jäi ja see on kiriku ukse ees, õnneks restaureerijate käed sinna ei ulatanud.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Jalgrattur

See ei tee müürile midagi, kui ratta sinna vastu toetad. Nüüdsel ajal on nii peeneks kätte ära mindud, et ilma rattahoidjata üleüldse kohale ei lähegi. Maailm on tõesti huku äärel !

Majaomanik
2 aastat tagasi

No võta kätte,taasta naftabaas,raudtee uuesti tulemas!!!!!! Leivatehas,MEK, asfaldibaas ka ootel!

unustasid
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

kaluri ära

vot sulle
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

kes vana asja meelde tuletab, sel……

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Maksumaksja raha eest moderniseerite Piiskopilinnus hästi tänapäevaseks aga peale maksame sinna aegade lõpuni ?
Mida kõike me Eurorahade toel ei kavanda.Haapsalu raudtee,Rail Baltic jne.on tulevikus aastasadu peale makstav !
Kui õige võtaks kätte ja mõne aastakümne ehitaks midagi mis hakkab ka raha sisse tooma ?

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Sul kõik segamini, nagu kört-pärtli särk, meie maksumaksja raha pole seal sentigi, pigem ikka saksa pensiönaride oma. Mida võib ka mõista, eks see oli nende usk ka mida siia mõõgaga eksporditi+ 700 aasta pikkune orjaaeg.. Oleks ju imelik kui Eestlased seda finantseerinud oleks??,

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Mis see täpsemalt peaks siis olema? Euroopa ei anna ju raha sinu ideedele, vaid nemad seal komisjonis kirjutavad ette, milleks tohib raha kulutada. Peamised suunad on hetkel rohepööre ja homode õiguste kaitse. Kui kasumliku idee leiad, siis kulla mees peab sul selle teoks tegemiseks ikka endal raha olema. Milleks EU komisjonile mingi väikse liitriigi kasumlik idee. See ei too ju neile raha sisse, vaid sinule! Mõtle natukene ikka. Kõik ei ole head ja annavad niisama raha ära, ikka võlgu tahavad anda! Orjastamine vers. 2.0

eurorahade eest
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

ehitad sa seda mis brüssel käseb, mitte seda mis linnale endile kasu tooks