Veeavarii sulges linnusemuuseumi

Andra Kirna

andra@le.ee

Linnusemuuseum on suletud. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnusemuuseum on alates teisipäevast suletud, põhjuseks külmunud veetoru väljavahetamine. „Külmad jõudsid kätte saada muuseumi vett toova vana toru. Selle vahetamisega praegu tegeldakse ja muuseum jääb suletuks, kuni see on ära vahetatud ja majas vesi tagasi,“ ütles muuseumi juhataja Jaak Mäll.

Külm pääses torudele kallale munakivisillutisega tänava all, linnusehoovist väljaspool. Veevarustus lakkas ööl vastu teisipäeval. „Keerasime vee loomulikult kohe kinni. Esialgu tundub, et küsimus on neljas meetris kahjustunud torudes,“ ütles Mäll.

Muuseum ega selle eksponaadid kahjustada ei ole saanud. „Küsimus on lihtsalt selles, et meil pole vett – ei tööta tualetid ega miski muu,“ sõnas juhataja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No vot
3 kuud tagasi

Ootasime ju eestisse ka lähistroopilist kliimavööndit.

Mimi
3 kuud tagasi

Mitu aastat kestnud ehituse käigus ei suudetud siis torustikku välja vahetada?
Hästi tehtud investeering, väga hästi..

aa-hahh
3 kuud tagasi
Reply to  Mimi

On see teada, et toru oli vana? Ma välja ei lugenud, aga kui on siis on. Kindel on aga see, et külm lõhub ka uut toru. Teadupärast oli kõva külm ja lumetu maa, mida iga talv ei olegi.

Mimi to aa-hahh
3 kuud tagasi
Reply to  aa-hahh

Artikli neljas rida kinnitab vana toru juttu ju.