Haapsalu linnusel valmis audiogiid

Haapsalu linnus. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnuse muuseumi külastajatel on nüüd võimalik muuseumiga tutvumiseks kasutada audiogiidi.

Audiogiid on kaheteistkümnes keeles – eesti, inglise, vene, soome, poola, hispaania, itaalia, rootsi, saksa, prantsuse, läti ja leedu keeles. Külastajad saavad audiogiidi kasutada mugavalt oma telefonist QR-koodi abil muuseumi kassas või aadressil giid.salm.ee. Lisaks audiogiidile on lehel nähtav ka linnuse plaan mugavamaks muuseumis orienteerumiseks.

Haapsalu linnuse muuseumi ekspositsioon räägib Haapsalu linna ja linnuse ajaloost alates piiskopilinnuse ja toomkiriku rajamisest 13. sajandi II poolel kuni linnuse hävimiseni tulekahjus 17. sajandi lõpus. Näitus hõlmab linnuse esimest korrust ja keldriruume ning sellele lisandub ka võimalus külastada toomkirikut. Ringkäik linnuses kulgeb läbi 24 erineva ruumi ja kestab keskmiselt 1 tund ja 30 minutit. Pärast näituse läbimist on külastajal võimalus jalutada linnuse sisehoovis, terrassidel ja tõusta treppi mööda vaateplatvormile, mis asub kõrgusel 31 meetrit üle merepinna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments