Läänemaa haigla vähendab koroonaosakonda

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla otsustas esmaspäevast vähendada koroonaosakonda seniselt 18 kohalt neljale kohale, nädala pärast vaatab haigla, kas sulgeb terve koroonaosakonna.

Kuigi alguses oli plaanis kohe kogu osakond kinni panna, siis mõned kohad otsustati siiski haiglasse jätta. „Jätame taganemistee,” ütles Läänemaa haigla ravijuht Alge Vare.

Haigla jälgib, kui palju koroonaviirusega nakatunuid haiglaravi vajab ja selle põhjal otsustab osakonna edasise sulgemise. Täna hommikul oli Läänemaa haiglas kaks koroonaviirusega patsienti – 83- ja 50-aastased naised.

Kui edaspidi mõni läänlane koroonaviiruse tõttu haiglaravi vajab, saadetakse ta Pärnusse ravile. „Räägin täna veel Pärnuga läbi, kuidas see olema hakkab,” ütles Vare.

Läänemaa haigla avas 10. detsembril kaheksa kohaga koroonaosakonna, peagi suurendas osakonna 13 kohale. Märtsi alguses suurendas haigla osakonda veelgi – 18 kohale. Rekordhetkel oli Läänemaa haiglas 19 koroonapatsienti ehk ühte palatisse oli pandud lisavoodi.

Koroonaosakonna sulgemise tõttu avab haigla taas aktiivraviosakonna, mis töötab tavapärases mahus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Eduard
2 aastat tagasi

Ja laiendab prosektuuri…