Linnavoliniku firma püüab lahendada pakendiprobleemi

Lauri Luik. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu ettevõtja ja volikogu liige Lauri Luik alustab oma ettevõttega Cuploop taaskasutavate pakendite pandisüsteemi. Esimene pakendiautomaadi katsetus algab selle kuu lõpus või aprilli alguses Balti jaama turul.

Luik selgitas, et ettevõte tegeleb pakendite pandisüsteemi tarkvara ja riistvaraga ehk füüsilise pakendiautomaadiga ja makselahenduse, kogumissüsteemi, laotarkvara, kogutud pakendite arvu ning andmeanalüüsiga.

Cuploopi partner on kodumaise jäätisefirma La Muu asutajate ettevõte Bringback, mis tegeleb korduvkasutatavate pakendite hinnaga ja kasutajatega kokkulepete sõlmimisega. Kaupmees või restoranipidaja saab RFID-kiipidega korduvkasutatavad pakendid. RFID-kiibid sarnanevad raamatutes olevatele turvakleepsudele, kuid nende abil saab kindlaks teha näiteks ka seda, mitmendal ringil on pakend ja seda, kui suur hulk välja antud pakenditest on tagasi tulnud.

Süsteemis on kirjas, millal pakend kaupmehe kätte läks, millal tagasi tuli ja mitmendal ringil pakend parasjagu on.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Miralda
3 aastat tagasi

Miks kapluup, mite näiteks karbiring?

Peter
3 aastat tagasi

Koomikud. Istuvad wolti ja bolti ärisse ja teevad ulmeäpid kuidas teile rumalatele valmitoitu koju vedada. Maksate 26 senti , et peseks sama kopsiku puhtaks ja saaks teist korda veel tuua sulle sama kopsikuga. Pidi ökosh .. mökosh olema, kokkuvõttes on ressursikulukam kui tavaline pakk prügisse panns jz ära pœletada. Midz rohkem puutud seda suurem kulu ja kokkuvpttes kahjum. Ma saan aru, et ei tohi normaalset loogikat siin arendada .. kui ikka öeldud, et on ökosh siis on, pane külge misiganes tulesid ja vilesid. Tagatipuks on see toiduainete import. Ega keegi ju jälle usu.

Silde, tuvisitt
3 aastat tagasi

Varsti on valimised.

KaKa
3 aastat tagasi

Ah , need valimised ju tegelikult naljanumber ……..

kes teeb see jõuab
3 aastat tagasi

Kas ilma valimisteta ja valimistega koos niisama tegus olla on keelatud? Paraku igaüks ei saa tehtud nii ehk naa mitte kunagi, mitte midagi. Edu tegijatele! Kui see ettevõtmine ei suju, mõeldakse uus ja heaolu kestab. Vägev.

tagajärgedega
3 aastat tagasi

võitlemine, lahendada tuleb nende pakendite kasutuse keelamine ja saasta tootmise lõpetamine, sisuliselt meil ainult igasugu pakendeid ainult müüaksegi.

ulme oleks
3 aastat tagasi
Reply to  tagajärgedega

Me ise vajame neid pakendeid. Kes tahab, saab täna juba minna ajalehega poodi ja sinna mässida toidu. Aga me ei taha ja ostame koos pakendiga, pole vaja asju ainult keelata.

et ulme oleks
3 aastat tagasi
Reply to  ulme oleks

vaba oma ja meiedest (vabandust eesti keele vale kasutuse eest) Vaata Sinu meie ja Minu meie on KAKS TÄIESTI erinevat asja. Ja kandilist pead paitav ema ütleb Jukule, et ei ole kandiline

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  ulme oleks

Sa räägi enda eest!