Lääneranna vahetab vallavanema välja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna vallavanem Arno Peksar. Foto. Urmas Lauri

Lääneranna vallavolikogu 11 liiget süüdistavad vallavanemat Arno Peksarit valla põhjalaskmises ja avaldasid talle neljapäeval kinniste uste taga umbusaldust.

Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud 21-liikmelise Lääneranna volikogu enamus: seitse kunagise opositsiooni liiget (EKRE ja valimisliit Nelja Valla Ühisjõud) ning neli Peksari enda valimisliidukaaslast – Kõmsi traadivabriku omanik Mardo Leiumaa, Virtsu kooli direktor Stanislav Nemeržitski, Metsküla algkoolijuht Pille Kaisel ja Virtsu arenguseltsi eestvedaja Jüri Mõniste.

Vallavolinikud heidavad vaevalt neli kuud ametis olnud Peksarile ette Lääneranna valla kehva finantsseisu, üle poole-miljonilist eelarveauku, mille katmiseks tuleb sel aastal laenu võtta, vallavolikogu liikmete infosulgu jätmist ja hangetega venitamist. „Kui lühidalt kokku võtta, siis puudub usalduslik suhe vallavalitsuse ja volikogu vahel. Volikogu elab infosulus,” ütles Lääneranna vallavolikogu esimees Rait Maruste Lääne Elule pärast neljapäeval toimunud volikogu istungit. „Lihula tervisekeskust ei ole ikka veel käiku antud. Tähtaegadest kinni ei peeta.”

Peksari sõnul on tegemist laimuga. „Kui tahetakse vallavanem välja vahetada, siis umbusaldust saab esitada ka korrektselt,” ütles Peksar. „Ei pea laimama.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arst
3 aastat tagasi

…jaaah, napilt 4 kuuga keeras kogu valla pees.e ja tekitas tohutu rahalise kahju jne…DDD……Brüsseli homoideoloog ja võõrvõimude (NL ja EL) esindaja Maruste peaks pinsile minema- ja kohe! Raske ajukahjustusega (insuldi läbinud) inimene ei tohi olla avalikus teenistuses juhtival kohal.

noh
3 aastat tagasi

Lääneranna vallas toimuv on Lääne elus põhi uudis?

2. kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  noh

Kas vallavanema umbusaldamine ei peaks uudistekünnist ületama? Ilmselgelt on see ju asi, mida tuleb harva ette ja mis kohalikku elu mõjutab.

läänerandlane
3 aastat tagasi
Reply to  noh

Lääne Elu on sõltumatu ajaleht.

Vallakodanik
3 aastat tagasi

Piinlik. Selline olukord riigis ja vallas, aga volikogus pole tõesti midagi muud teha kui võimu.jagada. Kannatagem sügiseni. Volikoguliikmetelt ootaks siiski rohkemat. Nagu näiteks töö tegemist ja tegelike probleemide lahendamist ning vallarahva toetamist sel keerulisel ajal. Las uued tuuled ning muutused jäävad sügisesse, kui rahvas teeb uue valiku valla elu juhtide suhtes.

Mees42
3 aastat tagasi

Peksar on olnud üle 20a vallavanem Hanilas ja midagi kehvemat kui Koongas või Varblas nagu ei mäleta. Kõik toimis. Ja nüüd 4 kuuga, olles sunnitud Pikkmetsa asemel vallavanemaks olema, keerab 4 kuuga kõik tuksi? Ja see et sügisel on valimised, on täitsa juhuslik kokkusattumus 🙂

läänerandlane
3 aastat tagasi
Reply to  Mees42

Ja huvitav on see, et vastaliste seas on 3 Virtsu meest, kes enne olid vallavanema valimisliidus…eks Hanila ajalgi nad tahtsid valla eelarvest kõike Virtsu rohkem saada kui ülejäänud valla piirkonnad..K.Met Virtsu, kool jäägu ainult Virtsu, mõisatallid-linnus-sadamad korda ikka Virtsus…

Kohalik volikogu liige
3 aastat tagasi

Tuletan siis meelde , et Peksar oli eelnevalt , kui sai vallavanemaks volikogu esimees . Ja tema taktikepi all käis volikogu hääletamine nii kuidas valitsevale seltskonnale sobis. Ja pudrutada , et ei tea midagi, kust eelarve auk tekkis on puhas demagoogiline võte.

Mees42
3 aastat tagasi

Pikkmetsa ajal oli kõik korras ja nüüd tekkis äkki 4 kuuga mingi üüratu auk?

Volikogu mitteliige
3 aastat tagasi

Hale. Kirjutad siin volikogu liikmena ja nime ei julge avaldada. Miks peaks keegi su juttu uskuma või usaldama?

Lonni
3 aastat tagasi

“Tubli mees”,kui suutis AINULT 4 kuu jooksul niiiiiiii suuuuure eelarveaugu vallale tekitada! Rahvas,tulge ometi mõistusele! Miks te siis valisite teda valda juhtima?Ta on ju kohalikele teada mees,mitte võõras,kuskilt kaugest metsanurgast tulnud!
Ilmselt on need konkreetsed teod toime pannud ikkagi eelmine vallajuht! Mulle isiklikult tundub, et siin otsitakse lihtsalt PATUOINAST!

Oot-oot-oot
3 aastat tagasi

See Maruste seal süvariigi tegelane, ju miskit vaja kuhugi keerata … Aga ajad ei ole endised, endised süsteemid ei tööta enam häste

Onu
3 aastat tagasi

Mis krdi süsteem see üldse selline on, et rahvas valib volikogu ja see paneb pukki majandama mingi suva vandi. Ja siis räägitakse midagi demokraatiast. Riigikogusse saab rahvas valida pm. ainult selle, mis protsendi mingi erakond riigikogust moodustab. Valitsusse määratakse jällegi suva jorsid, keda keegi pole valinud, ega valida tahtnud. President ilmub eiteakust. Demokraatia mai äss.

Martin
3 aastat tagasi
Reply to  Onu

Palun õpi ära mida tähendab esindusdemokraatia. Jah just seda eestis vilejetakse

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Martin

kodanik Onu väitis, et selline demokraatia pidamiseviis pole temameelest päris õige. Palun õppige tekstist aru saama!

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Palun õppige ka Teie loetust aru saama!

läänerandlane
3 aastat tagasi

Nojah…Leiumaa pole saanud K.Meti Virtsu kolida, sest ettevõtluskeskuse arendus ei edene…Virtsu ja Metsküla rahvas pahased kooli kinnipaneku kavatsuse pärast..ju siis ikka vallavanem süüdi kõiges 🙁
Ja Malk jäi sügisel vallavanema kohast ilma…ehk nüüd uus võimalus 🙂

Nõnda
3 aastat tagasi

K.Met kolib Virtsu, nimelt K.Met ostis ära Virtsu kalatööstuse ja kas Metsküla ,Virtsu kool kinni läheb on veel vast vara öelda.

Tiit
3 aastat tagasi

Eriti juhm on ikka mõned kuud ennem uusi valimisi kedagi umbusaldada. Nagu Peksar oleks valla halvas seisus süüdi. Praegu igas mõttes pingelisel ajal peaks koos näitama, kuidas valda ja inimesi natukenegi säästa ja aidata. Nojah, ka valitsus vahetati kriisi ajal välja, kuidas siis see X moodustis mida nimetatakse Lääneranna vallaks teistmoodi saaks. Tublid volinikud!